NAJVEĆI SUKOB U ŠEST GODINA

IZRAELCI ZAPRIJETILI SIRIJI: ‘Idući put kad to napravite, sravnit ćemo vas sa zemljom!’

Izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman danas je zaprijetio kako će uništiti sirijsku protuzračnu obranu nakon što ispalili rakete zemlja-zrak na izraelske zrakoplove koji su bombardirali ciljeve u Siriji.

“Idući put kada Sirijci budu koristili protuzračnu obranu protiv naših zrakoplova, uništit ćemo ih bez trunke oklijevanja” rekao je Lieberman, prenosi AFP .

“S VREMENA NA VRIJEME”: Netanyahu potvrdio da Izrael vodi operacije u Siriji

Izraelski avioni bombardirali su Siriju u petak, a izraelski premijer kaže kako su ciljevi bili oružje koje je išlo prema Hezbolahu u Libanonu.

Sirijska vojska tvrdi kako su Izraelci gađali položaje blizu Palmire (koju je sirijska vojska oslobodila prošli mjesec) te kako su jedan zrakoplov oborili, a jedan oštetili.

Izraelci to negiraju i kažu kako je “ispaljeno nekoliko protuzračnih projektila no niti jedan nije pogodio svoj cilj” te kako je jedan projektil presrela izraelska proturaketna obrana.

Ovo je bio najveći sukob Sirije i Izraela u zadnjih šest godina, otkako je počeo građanski rat u Siriji.

Prije godinu dana, premijer Benjamin Netanyahu po prvi put je priznao kako je Izrael napao konvoje koji navodno prevoze oružje Hezbolahu.

Izrael i Sirija su, formalno, još uvijek u ratu, još od 1967. kada je Izrael pokrenuo Šestodnevni rat, kada je Siriji i oteo Golansku visoravan.

Povratak na Net.hr