SADA JE SLUŽBENO

IZRAEL NAPUSTIO UNESCO: ‘To je bilo nužno zbog pristranog, jednostranog i apsurdnog pristupa’

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je na Badnjak da će njegova zemlja izaći iz UNESCO-a prije Nove godine

Izrael je službeno izvijestio UN-ovu agenciju za kulturu (UNESCO) o svom izlasku iz te organizacije, što je najavljeno još u listopadu, priopćio je u petak UNESCO.

“U svojstvu glavne direktorice UNESCO-a, primila sam danas službenu obavijest izraelske vlade o povlačenju Izraela iz organizacije 31. prosinca 2017”, rekla je u priopćenju Francuskinja Audrey Azoulay, koja je na toj dužnosti od studenog. Također je kazala da “duboko žali” zbog te odluke Izraela.

Netanyahu pozdravio “snažni stav SAD-a”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je na Badnjak da će njegova zemlja izaći iz UNESCO-a prije Nove godine.

“Mislim da je to nužno u svjetlu pristranog, jednostranog i apsurdnog pristupa te organizacije prema nama, kao i u svjetlu snažnog stava SAD-a u UN-u koji mi pozdravljamo”, istaknuo je.

AMERIKA ISTUPILA IZ UNESCO-a: Washington tvrdi da odluka nije bila laka, presudna su bila tri razloga

Sve zbog odnosa UNESCO-a prema Palestini

Netanyahu je već u listopadu najavio da će se Izrael povući iz UNESCO-a nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa o izlasku SAD-a iz agencije zbog “protuizraelske pristranosti”.

Washington je početkom srpnja, a Izrael sredinom listopada najavio namjeru da preispita svoj odnos prema UNESCO-u nakon odluke tog tijela glavne svjetske organizacije da stari judejski grad Hebron, na Zapadnoj obali, proglasi palestinskim blagom na popisu svjetske baštine.

NOVI UDARAC ZA UN-ovu AGENCIJU: Svega nekoliko sati nakon SAD-a, Izrael također objavio da napušta UNESCO

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr