INDIJA JE BUDUĆNOST

IZNENAĐUJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Ovo su najbolje države na svijetu

Najnovije istraživanje University of Pennsylvania’s Wharton School i konzultantske tvrtke BAV Consulting pokazalo je da je najbolja zemlja za život – Njemačka.

Istraživanje je provedeno nad više od 16.000 ljudi.

SAD je i dalje najmoćnija

Na listi se našlo 60 zemalja. Na drugom mjestu je Kanada, iza nje Velika Britanija, a tek na četvrtom mjestu našle su se SAD. Pomalo iznenađujući rezultati ovog istraživanja predstavljeni su na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švicarskoj prošli tjedan.

Nije iznanađujuće da su se SAD našle na vrhu liste najmoćnijih i najutjecajnijih, no zbog porasta rasizma, brojnih ubojstava vatrenim oružjem i nejednakosti u plaćama skliznule su na niže mjesto u ukupnoj listi.

Švedska se našla na vrhu liste najbolje zemlje za podizanje djece i zdrav život, dok je Brazil najbolji za avanture.

Kanada ima najbolju kvalitetu života

Luksemburg je najbolji za startanje biznisa, Francuska za kulturu, Njemačka za poduzetništvo, Kanada za kvalitetu života, Italija za povijest a Indija je proglašena za najperspektivniju ekonomiju.

Istraživanje je pokazalo da su najsretniji Švicarci.

Ispitano je ukupno 16.248 ljudi iz 36 zemalja diljem svijeta. Karakteristike koje su ispitanici birali bile su podijeljene u devet kategorija; avantura, državljanstvo, kulturni utjecaj, poduzetništvo, povijesno naslijeđe, pokretači promjena, otvorenost za biznis, snaga te kvaliteta života. Te su kategorije potom spajali s financijskim aspektima poput prosječne plaće i BDP-a.

Više od 8000 ispitanka su visokoobrazovani pojednici, srednja i viša klasa. Više od 4500 ispitanih su poduzetnici i menadžeri, navodi Washington Post.

 

Povratak na Net.hr