OPASNA HRANA

IZGLEDA DA CIJELA REGIJA JEDE LOŠE MESO: U Luku Bar stiglo meso zamrznuto 1982. godine?

Uprava carine Srbije jučer je od Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede dobila obavijest kako je do njih stigla informacija da je u luku Bar u Crnoj Gori stigla pošilja mesa zamrznutog 1982. godine. Svim je carinicima naređeno da poduzmu mjere pojačane kontrole prometa, javlja klix.ba.

Poseban je naglasak na granične i pogranične prijelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji te BiH, kao i na administrativnim prijelazima prema Kosovu.

‘Na graničnim prijelazima prolazak pošiljke živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ako ga ne prati propisana dokumentacija koju izdaje granična veterinarska inspekcija’, priopćeno je.

Dubinske kontrole

Ako je riječ o pokušaju švercanja, pa pošiljka bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prijelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti s mobilnim timovima Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji provode ‘dubinske kontrole’.

Uprava carina Srbije navodi da su o postojanju navedene pošiljke obaviješteni svi carinski službenici, što uključuje i specijalne mobilne timove za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti na cijelom teritoriju.

‘Osim prepreke koju čini osobno zalaganje i profesionalizam svih carinskih službenika, Uprava carina će se osloniti i na najsuvremeniju tehniku, poput mobilnih skenera, zahvaljujući kojima će daljnja distribucija sporne pošiljke biti dodatno otežana’, priopćeno je.

Povratak na Net.hr