IZVRTANJE ČINJENICA

IZETBEGOVIĆ TVRDI DA SU SRBI PLASIRALI LAŽNU VIJEST: ‘Umjesto da je ispravite, vi nastavljate obmanjivati. Imate nečasne namjere’

Žustre reakcija izazvao je intervju člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Deutsche Welle u kojem je navodno poručio da će BiH priznati Kosovo.

No, jutros je stiglo priopćenje iz Izebtegovićevog ureda u kojem se navodi da je riječ o lažnoj vijesti koju je plasirala srpska novinska agencija Tanjug.

“Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netočno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave”, navodi se u priopćenju.

Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija, stav je Sarajeva.

Dodaju i kako je uredništvo Tanjuga upozoreno da informacija koju su prenijeli nije točna pozivajući se na videointervju koji je dostupan javnosti.

“Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest, iz Tanjuga su nastavili obmanjivati javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji namjera da se naruše odnosi BiH i Srbije”, zaključuju u priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr