ISPECI PA RECI

IZETBEGOVIĆ PRIZNAO DA JE PRETJERAO: ‘Usporedba Dodika s Gadafijem nije bila primjerena’

Usporedba Milorada Dodika s Gadafijem možda nije bila primjerena, no predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nema se razloga u to petljati, kazao je u utorak predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović komentirajući različita reagiranja na njegovu izjavu kako aktualni predsjednik Republike Srpske svojim postupcima sam sebe dovodi u poziciju da završi kao svrgnuti libijski diktator.

“Možda nisam dao najbolju usporedbu no to se dogodi nama političarima”, kazao je Izetbegović novinarima kod Kladnja u istočnoj Bosni gdje je svečano otvorio tunel na cesti između Sarajeva i Tuzle.

Osjeća se ugroženim u Sarajevu

Dodik se ranije tijekom dana pozvao upravo na Izetbegovićevu usporedbu s Gadafijem kao razlog zbog kojega se osjeća ugroženim i zbog kojega ne želi ići u Sarajevo. Ocijenio je kako je Izetbegović time pozvao estremiste da ga napadnu.

Izetbegović je 25. rujna kada je održan neustavni referendum u RS-u ocijenio kako je uvjeren da će na to reagirati i međunarodna zajednica.

“Mislim da će se postupno dogoditi reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi i Milošević prkose i kako to izgleda”, kazao je tada Izetbegović.

PLJUŠTE REAKCIJE NA REFERENDUM, IZETBEGOVIĆ PRIJETI DODIKU: ‘Inatili su se i Sadam, Gadafi i Milošević… Znamo kako je to završilo’

BOSNIA-SERBS-POLITICS

“Dodik se zna sam braniti”

Na tu je usporedbu u izjavi beogradskim medijima reagirao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zatraživši da Izetbegović objasni što je time točno mislio.

Izetbegović je odgovorio kako nema razloga bilo što pojašnjavti Nikoliću. “Kada bih ja sad počeo pitati Nikolića što je kad kazao u proteklih 25 godina bio bi to dug popis. Ne trebamo mi lideri država jedni drugima postavljati pitanja. Uostalom, šta se on brine, Nikolić je Srbijanac a ovo je BiH. Dodik se zna sam dobro braniti. Možda to za Gadafija i nije najbolje poređenje, meni se desilo jednom, Nikoliću stotinu puta da kaže neku prejaku riječ”, izjavio je Izetbegović.

Na pitanje kako komentira Dodikovu najavu da će RS sada pokrenuti pitanje ustavnosti 1. ožujka kao praznika kojim se obilježava nezavisnost BiH, Izetbegović je odgovorio konstatacijom kako Dodik time zapravo priznaje Ustavni sud BiH kojega je do sada samo osporavao.

DODIK SE NE BOJI UHIĆENJA: ‘BiH nema unutarnji kapacitet da opstane, bit će još referenduma’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr