Potreban predsjednik, a ne vođa

IZBORI U SRBIJI: Kandidat na predsjedničkim izborima poručio Vučiću da ne pokušava krasti na izborima

Srbijanski predsjednički kandidat Saša Janković poručio je u srijedu premijeru i kandidatu na predsjedničkim izborima Aleksandru Vučiću da mu “ne padne na pamet” pokrasti izbore, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Janković je na predizbornom skupu u središtu Beograda, pred nekoliko desetaka tisuća ljudi, poručio da svi glasovi pripadaju građanima.

Aleksandre Vučiću, nemoj da ti padne na pamet da ukradeš ijedan glas na izborima, to su glasovi građana Srbije”, poručio je Janković, pozivajući građane da glasuju porukom “svi za jednog, jedan za sve”.

PREMIJER, A ZATIM NOVI PREDSJEDNIK? Vučić favorit na predsjedničkim izborima na listi srpskih kladionica

Kampanja orjentirana prema društvenim mrežama

Janković, čiju je kampanju, uglavnom orjentiranu i dominatnu na društvenim mrežama, pratilo više od 220.000 ljudi, rekao je da je drugi izborni krug posljednji krug za Vučića i da mu sada “teče otkazni rok, jer se Srbija probudila”.

“Spakiraj se i idi, Srbiji je tebe dosta”, poručio je Janković Vučiću.

Donedavni pučki pravobranitelj Janklović izjavio je kako se Vučić “ne treba plašiti”, jer će ga štititi “da ne prođe kao Ceauşescu”, rumunjski komunistički diktator koji je strijeljan.

Premijer Vučić trenutno vodi, ali pobjeda mu nije sigurnaFoto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

“Institucije koje mrziš i zakoni koje gaziš će te zaštititi”, rekao je Janković i naglasio da se Vučić nikada nije znao boriti pošteno jer je “uvijek u čoporu, iza tuđih leđa, jer se plaši slobodnih ljudi”.

Janković je rekao da Vučić drži Srbiju u izvanrednom stanju, sije strah i svakoga tko se drži ustava proglašava izdajnikom.

Vučić i dalje vodi

“Srbiji ne treba vođa, nego predsjednik”, zajednička je poruka govornika okupljenim građanima na skupu Saše Jankovića, koji su poslije skupa u središtu Beograda krenuli u šetnju centrom grada noseći transparetnt “Za Srbiju bez straha”.

Predsjednički izbori u Srbiji bit će održani 2. travnja, a među 11 kandidata najviše izgleda za pobjedu u prvom, pa i u eventualnom drugom krugu, istraživanja javnog mišljenja daju premijeru i vođi Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.

Ankete Jankloviću daju drugo ili treće mjesto, a očekivanje javnog mišljenja su da je moguć drugi krug.

Povratak na Net.hr