'USKORO ĆE BITI POSLJEDICA'

IZAZIVAJU MOĆNOG PUTINA: Ukrajina je zaplijenila ruski tanker. Tvrde da je sudjelovao u sukobu kod Krima

Rusko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je Ukrajinu, odmah nakon vijesti o zadržavanju tankera, kako će “uskoro biti posljedica” bude li ijedan član ruske posade tankera “uzet za taoca”

Ukrajina je zaplijenila ruski tanker zbog navodnog sudjelovanja u pomorskom sukobu u blizini spornog Krimskog poluotoka prošle godine, objavila je u četvrtak ukrajinska savezna sigurnosna služba.

Po navodima ukrajinske sigurnosne službe, tim su tankerom blokirana tri ukrajinska broda u Kerčkom tjesnacu koji povezuje Crno more s manjim, Azovskim morem, u incidentu koji se dogodio 25. studenog. Tijekom incidenta je ruska obalna straža pucala na ukrajinske brodove i zaplijenila ih zajedno s 24-članom ukrajinskom posadom, koja se i dalje nalazi u pritvoru.

Rusija je anektirala Krim prije pet godina kao znak odmazde jer je Ukrajina svrgnula svog proruski orijentiranog predsjednika.

Tanker promijenio ime

Tanker se za vrijeme incidenta zvao “Neyma”, a kasnije mu je naziv promijenjen u “Nika Spirit” kako bi se “prikrila upletenost u nezakonita djela”, navodi se u priopćenju.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je, odmah nakon vijesti o zadržavanju tankera, Ukrajinu kako će “uskoro biti posljedica” bude li ijedan član ruske posade tankera “uzet za taoca”, javila je agencija RIA.

Ukrajinska sigurnosna služba navela je da je brod identificirala na temelju jedinstvenog broja Međunarodne pomorske organizacije (IMO).

Povratak na Net.hr