VIDEO S BOJIŠNICE

‘IZAĐI, NEĆEMO TE UBITI!’ Objavljena dramatična snimka predaje bradatog džihadista ISIS-a

Dramatična snimka koja prikazuje trenutak u kojem je jedinica kurdskih pešmergi okružila skrovište boraca samoproglašene Islamske države prikazuje koliko njihova moć slabi.

Na vanjskim rubovima Mosula, koji je protekle dvije godine pod opsadom boraca Islamske države, kurdske su pešmerge opkolile skrovište boraca samoproglašene Islamske države čija moć sve više slabi.

OPERACIJA ‘BIJES EUFRATA’: Mobilizirali 30.000 boraca, sve su bliže glavnom gradu ISIS-a

Tijekom vikenda procurila je videosnimka koja prikazuje kako se borac Islamske države predao, kako se s njim postupalo, kao i oružane borbe između pešmergi i džihadista ISIS-a. U videu se čuje kako kurdski borci dovikuju džihadistu ISIS-a: ‘Izađi van, nećemo te ubiti!’

‘Ne žele se predati’

Kako bi ih uvjerili da nemaju izbora, vojnici ISIS-ovcima govore kako su već uhvatili njihove prijatelje, navodeći imena zarobljenih džihadista, prenosi Daily Mail.

Potom je jedan od boraca ISIS-a, prljav, duge kose i obrasle brade, izašao iz skrovišta, podignuo je majicu kako bi pokazao da nije naoružen te da ne nosi eksloziv, te je držeći ruke u zrak vikao: ‘Nemojte me ubiti’.

JE LI ISIS SPREMAN ZA NOVU VRSTU RATOVANJA: Istražitelji otkrili zlokobnu radionicu u Ramadiju. Ali tu priči nije kraj

Potom se vidi kako ga kurski borci odvode iza ugla gdje ga ispituju o tome koliko ih još ima unutra, dok im ovaj odgovara kako ih u skrovištu ima troje ili četvero.

‘Još uvijek su živi, ne žele se predati’, rekao je džihadist te pitao vojnike za svoje prijatelje koje su vojnici ranije zarobili. Nakon vike i guranja među vonicima koji su nešto ‘prisnije’ htjeli porazgovarati s džihadistom, snimka prestaje.

Aktivirali prsluk bombu

No u duljoj verziji videa nakon nekoliko trenutaka vidi se kako jedan od vojnika zarobljenika drži za vrat, kao prijatelja, te ga odvodi nadređenom na razgovor, a akcija u skrovištu se nastavlja.

Čuje se kako je iz skrovišta netko otvorio vatru na što su vojnici odgovorili, a kada su se uspjeli približiti ulazu u skrovište iznenadila ih je bomba. Jedan od boraca ISIS-a u skrovištu je aktivirao prsluk bombu koja je eksplodirala i teže ranila nekoliko kurdskih vojnika.

Upozoravamo na video uznemirujućeg sadržaja!

Povratak na Net.hr