NE ZNA SE KAD ĆE PRESTATI

ITALIJA SE I DALJE TRESE: U samo sat i pol zabilježeno čak sedam potresa!

Nakon snažnog potresa koji je u nedjelju pogodio Italiju, tlo u toj zemlji i dalje podrhtava. Tako je prije nekoliko dana i najavio talijanski seizmolog Gianluca Valensise, kada je rekao da se ne zna kada bi se Italija mogla prestati tresti. Danas se u središnjoj Italiji u samo sat i pol dogodilo čak sedam novih potresa, javlja stranica European Mediterranean Seismological Centre.

Najsnažniji od njih bio je magnitude 4,9, a trajao je osam sekundi. Potres su osjetili i oni građani čije su kuće i više od 30 kilometara udaljene od epicentra u Pieve Torinu.

NOVI SNAŽAN POTRES U SREDIŠNJOJ ITALIJI! Stižu prva izvješća o štetama: ‘Sve se srušilo, sravnilo sa zemljom, grad više ne postoji!’

NAKON POTRESA U ITALIJI, POVEĆAN RIZIK I ZA HRVATSKU: Pogledajte kartu koja otkriva koja su najugroženija područja u Europi

Podsjetimo, talijanski je seizmolog Valensise u nedjelju rekao kako potres jačine šest ili više stupnjeva stvara podrhtavanja koja su raspodijeljena diljem susjednih rasjednih linija i mogu uzrokovati njihovo lomljenje, a taj se proces može nastaviti unedogled’, rekao je Valensise, prenosi Dnevnik.hr.

ITALY-QUAKE

ITALY-QUAKE

Potres koji se u Italiji dogodio u nedjelju najsnažniji je u toj zemlji od 1980. godine, a više od 15 tisuća ljudi zbog njega je ostalo bez svojih domova, no srećom nitko nije smrtno stradao, piše BBC.

Taj je potres nastavak jake seizmičke aktivnosti koja je započela u kolovozu u području Amatrice-Norcia.

JEDAN VODI DRUGOME: Potresi u Italiji mogli bi u domino efektu trajati još tjednima

‘BILO JE STRAŠNO’ Potres se osjetio i u Hrvatskoj, treslo se u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Metkoviću…

 

Povratak na Net.hr