KOPNENA VOJSKA SPREMNA

ISTREBLJENJE IS-A: I Saudijska Arabija želi sudjelovati u borbi protiv džihadista u Siriji

Američki ministar obrane Ash Carter pozdravio je u četvrtak spremnost i ponudu Saudijske Arabije za sudjelovanjem u zajedničkoj akciji protiv islamista u Siriji.

“Ta je vijest dobro došla”, rekao je Carter novinarima u zrakoplovnoj vojnoj bazi u Nevadi dodajući da bi angažman i drugih zemalja pridonio učinkovitijoj borbi protiv Islamske države i militanata.

Dodao je da ga veseli da će o ponudi Saudijske Arabije sljedećeg tjedna u Bruxellesu razgovarati s ministrom obrane te zemlje.

Žele ubrzati rat protiv IS-a

Saudijski dužnosnici izjavili su da bi pomoć pojedinih muslimanskih zemalja u borbi protiv islamista osigurala da se iračko i sirijsko stanovništvo odupru islamističkim vojnim skupinama, naveo je.

Sastanak u Bruxellesu iskoristit ćemo za poticanje široke podrške za ubrzanje borbe protiv Islamske države, poručio je Carter.

Problem postaje Libija

Također je naveo da SAD vrlo pomno promatraju događanja u Libiji u kojoj IS pokušava utvrditi svoje uporište u gradu Sirte, koristeći situaciju zbog tamošnjih suprostavljenih političkih snaga koje se bore za prevlast.

“U fokusu su sada političke promjene u Libiji, gdje se očekuje da zaraćane uprave formiraju jedinstvenu vladu”, rekao je Carter dodavši da je najvažnije da Libijci stvore zajedništvo i čemu imaju potporu SAD-a.

NOVA BAZA ZA BARBARE: Šefovi Islamske države našli utočište u ovoj zemlji

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr