CRNA STATISTIKA

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Koronavirus je u ožujku ubio dvostruko više muškaraca nego žena

Jaz u stopi smrtnosti među spolovima bio je posebno značajan u dobi od 55 i više godina

Tijekom ožujka je dvostruko više muškaraca preminulo od koronavirusa nego žena, pokazali su rezultati Ureda za nacionalnu statistiku (ONS) za Englesku i Wales. Prema pisanju Independenta, prošli mjesec je od virusa Covid-19 u Velikoj Britaniji umrlo oko 3.722 ljudi, što znači da je od 100.000 zaraženih preminulo njih 69.

To je činilo 7 posto svih slučajeva smrti od korone u Velikoj Britaniji tijekom ožujka. Što se tiče spola preminulih, u devet posto slučajeva to su bili muškarci dok su u šest posto slučajeva bile žene. ONS je utvrdio da je stopa smrtnosti muškaraca koji su umrli od koronavirusa nastupila u 97,5 smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika. Stopa smrtnosti za žene bila je značajno niža, 46,6 smrtnih slučajeva na 100 000 zaraženih.

BRITANSKA MINISTRICA SE SMIJALA, VODITELJ IZGUBIO ŽIVCE: ‘Četiri tisuće ljudi je umrlo! Što vam je smiješno?’

Uključujući slučajeve u kojima je Covid-19 spomenut bilo gdje na smrtnoj listi, stopa smrtnosti za muškarce iznosila je 113,1 na 100.000 i 54,1 na 100.000 za žene. Jaz u stopi smrtnosti među spolovima bio je posebno značajan u dobi od 55 i više godina. Podaci su također otkrili da su pojedinci sa zdravstvenim problemima, najčešće srčanom bolešću, praćenom demencijom i respiratornim bolestima, činili 91 posto slučajeva gdje je koronavirus spomenut kao uzrok smrti.

Koronavirus je bio treći vodeći uzrok smrti u mjesecu, a činio je sedam posto ukupnog broja. Ipak, teško je prosuditi u kojoj mjeri Covid-19 smanjuje život. ONS upozorava da će se, kako vrijeme odmiče, mjesečni ukupni broj umrlih povećavati.

U četvrtak je javno zdravstvo Engleske najavilo porast od 861 smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji, čime je broj porastao na 13.729.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

KAKO JE JEDAN MALENI MIKROB KAZNIO NAŠU BAHATOST I DOVEO CIJELI SVIJET PRED PROVALIJU: Koronavirus urušava globalnu ekonomiju…

Povratak na Net.hr