ZLOSTAVLJALI JU CIJELI ŽIVOT

ISPOVIJEST TINEJDŽERICE KOJA JE UBILA RODITELJE: ‘Nisam čudovište. U zatvoru sam konačno slobodna…’

U zatvoru se 18-godišnja Ashlee Martinson osjeća slobodnije nego što se osjećala u roditeljskom domu u Wisconsinu, rekla je nedavno.

Upravo je tamo cijeli život proživljavala fizičko, seksualno i psihičko zlostavljanje, ispričala je, a sve je kulminiralo prošle godine kad je ustrijelila svog očuha Thomasa Ayersa (37) i ubila svoju 40-godišnju majku Jennifer Ayers s više od 30 uboda nožem! Zatim je u spavaću sobu zaključala svoje tri sestre i pobjegla, piše The Washington Post.

‘Konačno slobodna’

Nakon mahnite potjere, policija ju je uhitila u Indiani, kamo je pobjegla sa svojim dečkom. U ožujku se izjasnila krivom za dvostruko ubojstvo, a sada u zatvoru izdržava kaznu. Tamo će provesti 23 godine.

‘Sretna sam’, rekla je Ashlee Martinson u ekskluzivnom intervjuu za Crime Watch Daily.

‘Znam da to zvuči suludo jer sam u zatvoru, ali osjećam se slobodno. Mogu se svaki dan probuditi znajući da sam na sigurnom.’

Ovo je prvi put da je Ashllee ispričala svoju priču otkako je u zatvoru. A priča je o tinejdžerki koju su godinama zlostavljali majka i njezini partneri.

‘Nisam čudovište. Nikad nisam htjela da se nešto ovakvo dogodi. Nije u redu to što se dogodilo. Ali bila sam samo zlostavljana djevojčica koju su prisilili na zbilja lošu odluku.’

Nakon godina zlostavljanja, Martinsom je bolovala od depresije i poremećaja posttraumatskog stresa, pisao je The Washington Post ranije ove godine. Čini se da je svoju mračnu stranu otkrila putem Interneta. Pisala je blog naziva ‘Noćna mora’, na kojem je dan prije ubojstva objavila pjesmu o mučenju i ubijanju ljudi.

‘Dobrodošla u pakao. Nikad više nećeš vidjeti svjetlo dana’, stoji između ostalog u pjesmi.

Nakon ubojstva blog više nije bio dostupan.

‘Razmišljala sam o samoubojstvu, a onda sam ubila očuha i majku’

Dan nakon njezina 17. rođendana se posvađala s roditeljima. Trebala se odseliti kod prijateljice. Spakirala je stvari i bila spremna za polazak, no očuh ju je zaustavio. Roditelji su otkrili da ima 22-godišnjeg dečka i poslali mu poruku na Facebooku da se drži podalje od njihove kćeri, jer će ga u suprotnom tužiti. oduzeli su Ashlee ključeve i mobitel i zabranili joj da se viđa s dečkom.

Screenshot Youtube

‘Odlazak na posao i u školu bila je moja sloboda. Očuh mi je to namjeravao oduzeti i zatočiti me u kući. Razmišljala sam o samoubojstvu. Imala sam pištolj kad sam čula da moj očuh dolazi. Bojala sam ga se. Mislila sam da će se obrušiti na mene i jednostavno sam reagirala – podigla sam pištolj i pucala u njega. Zatim sam potrčala niz stepenice i vidjela svoju majku. Ona je zgrabila nož, a sljedeće što sam vidjela je taj isti nož u mojoj nozi. Sjećam se da sam ju zatim ubola. Jednom, dva puta… Krv je bila posvuda. Onda je ponovno došao moj očuh. Upucala sam ga u glavu. Osjetila sam kako su se slomili svi lanci oko mene. Bila sam slobodna po prvi put u životu. Nije više mogao ozlijediti mene ili moje sestre’, ispričala je Martinson.

Njezina je majka tijekom godina imala različite dečke koji su ju redovito zlostavljali. Jedan od njih ju je čak silovao kad je imala samo devet godina, a majka je sve znala i nije ništa poduzela, tvrdi Ashlee, prenosi The Washington Post.

‘On je čudovište: zlostavljao nas je godinama’

Thomas Ayers nije bio puno drugačiji od svih ostalih, rekla je.

‘Znate kako svi govore da sam čudovište? E pa, on je bio čudovište.’

Martinson je ispričala kako Thomas nije zlostavljao nju i sestre fizički, već je zlostavljao njihovu majku kako bi njih kaznio. Znao je da će ju to povrijediti.

Sudski dokumenti otkrili su da je Thomas Ayers već ranije optužen za brojna nedjelja: napadi, otmice, seksualna zlostavljanja djeteta mlađeg od 15 godina, samo su neka od njih.

Screenshot Youtube

Dvije Ashleene sestre već su policiji rekle da ih je očuh jako tukao – debelim remenom i rukama. Rekle su i da ih je davio, a jednu je curicu čak udario šakom u lice, ostavljajući joj ružnu masnicu.

Njegova se okrutnost ne može mjeriti: jedna od sestara rekla je policiji da je pred njom Ayers ubio psića i njime zatim nahranio medvjeda.

I sestre su potvrdile da je Ayers zlostavljao njihovu majku.

Brat ubijenog Thomasa Ayersa, Dan, rekao je da se ne slaže sa svim tim.

‘Sada se svašta priča o Thomasu i Jennifer, ali oni više nisu ovdje kako bi se obranili. Mislim da je Ashlee izmislila sve kako bi spasila sebe’, rekao je brat njezina očuha.

Martinson je u intervjuu za Crime Watch Daily rekla da se samo nada da će joj sestre jednog dana oprostiti sve što je učinila.

‘Nadam se da će jednog dana doći da razgovaramo. Tad ću im objasniti što se zbilja dogodilo. Reći ću im istinu jer želim ostati u dobrim odnosima s njima. Jako mi nedostaju’, rekla je Ashlee Martinson.

 

 

 

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr