banner

U STEČAJU SU

‘ISKEŠIRALI’ SU ČAK 13 MILIJUNA EURA: Kineski Fosun kupio brend posrnule britanske tvrtke Thomas Cook

Transakcija predviđa i kupnju drugih prava intelektualnog vlasništva kao što su računi na društvenim mrežama

Kineska grupacija Fosun objavila je u petak da je kupila brend turističke kompanije Thomas Cook za 13 milijuna eura, više od mjesec dana nakon objave stečaja te britanske tvrtke o kojemu su se bili raspisali svjetski mediji.

Fosun u priopćenju objavljenom na burzi u Hong Kongu navodi da je Thomas Cook jedna od najpoznatijih turističkih marki u svijetu koja posluje 178 godina, što je čini najstarijom u tom sektoru. Transakcija predviđa i kupnju drugih prava intelektualnog vlasništva kao što su računi na društvenim mrežama.

KRAH SVJETSKOG TURISTIČKOG DIVA: Propao Thomas Cook, ostavili na cjedilu stotine tisuća putnika: ‘Kako ćemo sada kući?’

Kineska grupacija planirala je steći većinski udio u poslovanju turoperatora Thomasa Cooka, ali taj plan spašavanja nije uspješno dovršen i kako je kompanija imala dugove na kraju je bankrotirala 23. rujna i likvidirana dan kasnije. Od tada stečajni upravitelj u Velikoj Britaniji pokušava prodati njezinu imovinu ne bi li namirio vjerovnike.

Zbog stečaja Thomasa Cooka koji je zadnjih godina trpio zbog nesigurnosti u vezi s brexitom i promjena u navikama turista, bez posla su ostali ne samo britanski zaposlenici, nego se morao organizirati nesvakidašnji povratak u domovinu 140.000 britanskih turista.

PROPALI THOMAS COOK GRCA U DUGOVIMA: Tuniškim hotelima duguju 60 milijuna eura

Povratak na Net.hr