EKSPLOZIJA AUTO BOMBE

ISIS PONOVNO NAPAO U TURSKOJ: Eksplozija ubila devet ljudi, ozlijeđeno je njih stotinu

Turska državna medijska agencija Anadolu izvjestila je da je u jugoistočnoj Turskoj u napadu na policijsku stanicu eksplodirala auto bomba koja je ubila sedam civila i dva policijska službenika, piše CNN.

Premijer Binali Yildirim u petak je rekao kako je u eksploziji ozlijeđeno 100 ljudi, a sudeći prema izjavi koju je na internetu objavila agenciju Amaq ISIS je reuzeo odgovornost za napad. Njihova izjava se ne podudara s izjavom turskih vlati prema kojoj je za eksploziju kriva Radnička partija Krudistana (PKK).

Bomba, koja je eksplodirala u iznimno naseljenom području Baglara u središtu Diyarbakira, oštetila je automobile i fasade okolnih zgrada. Do eksplozije je došlo samo nekoliko sati nakon što su stranački čelnici prokurdske Narodne demokratske stranke (HDP) pritovreni zbog sumnje da su povezani s terorizmom.

Uhićenje čelnika HDP-a, druge najveće oporbene stranke u turskom parlamentu, te još desetorice njenih zastupnika kod Zapada je povećalo zabrinutost zbog gušenja oporbe u Turskoj.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr