RADI KAO INAČE

IRANSKE VLASTI: Nuklearno postrojenje Natanz nije oštećeno u incidentu koji se dogodio u blizini

‘Incident se dogodio u otvorenom predjelu blizu nuklearnog postrojenja Natanz. Nije bilo žrtava ili štete, a nuklearno postrojenje radi kao i inače’, rekao je glasnogovornik nuklearnog postrojenja

Došlo je do incidenta u iranskom nuklearnom postrojenju Natanz, no nikakva šteta nije izazvana i postrojenje radi uobičajeno, objavila je u četvrtak nacionalna Organizacija za nuklearnu energiju. Postrojenje za obogaćivanje uranom u Natanzu (FEP), koje se proteže na 100 tisuća kvadratnih metara i izgrađeno je osam metara ispod zemlje, jedno je od nekoliko iranskih postrojenja koja prati UN-ova Međunarodna agencija za nuklearnu energiju.

‘Nije bilo žrtava ili štete’

“Incident se dogodio u otvorenom predjelu blizu nuklearnog postrojenja Natanz. Nije bilo žrtava ili štete, a nuklearno postrojenje radi kao i inače”, rekao je glasnogovornik FEP-a iranskoj novinskoj agenciji Tasnim.

Skupina stručnjaka iz iranske Organizacije za atomsku energiju istražuje uzrok ovog incidenta, rekao je. “Nema zabrinutosti o mogućnosti zagađenja jer se radilo o jednom od skladišta koje je bilo neaktivno i na njemu su bili u tijeku radovi, a ne o samom postrojenju”, rekao je Kamakvandi državnoj novinskoj agenciji IRNA.

Povratak na Net.hr