ANTISEMITSKI ISPAD

INCIDENT U KAZALIŠTU: Muškarac vikao ‘Heil Hitler! Heil Trump’; publika bježala iz dvorane

“Nekoliko gledatelja počelo je bježati prema izlazima iz dvorane. Mislio sam čak da ću čuti pucnje”, kazao je novinar Rich Scherr koji je bio među publikom

U kazalištu u američkom gradu Baltimoreu dogodio se incident kada je tijekom pauze u mjuziklu “Guslač na krovu” (“Fiddler on the Roof”) jedan gledatelj s balkona počeo vikati “Heil Hitler! Heil Trump!”.

Inače, radnja mjuzikla zbiva se u jednom shtetlu, židovskom selu, u Carskoj Rusiji pa se ovaj ispad smatra antisemitskim incidentom. Muškarac je izvikujući nacistički pozdrav te ubacivši u njega uz Adolfa Hitlera i američkog predsjednika Donalda Trumpa, izazvao komešanje među publikom, a mnogi su potom i napustili dvoranu.

“Mislio sam da ću čuti pucnje”

“Nekoliko gledatelja počelo je bježati prema izlazima iz dvorane. Mislio sam čak da ću čuti pucnje”, kazao je za CNN novinar Rich Scherr koji je bio među publikom.

Cherr kaže kako je od nekih posjetitelja čuo da je provokator izvikivao i druge neprimjerene poruke prije nego što su ga zaštitari izbacili iz kazališta. Navodno je uzvikivao Trumpov slogan s kojim je pobijedio na predsjedničkim izborima “Make America Great Again” odnosno “Učinimo Ameriku ponovno velikom”.

Neki gledatelji su mu na to uzvratili “Idi kući, nacisto!”.

Baltimorska policija kaže da je obaviještena o ovome incidentu, ali da je provokator već otišao kada su policajci stigli u kazalište.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr