Imao je sendvič u ruci, a policajac je u njega ispalio 17 metaka

Nakon što je policajac izvan dužnosti sa 17 metaka ubio crnog tinejdžera, izbili su novi prosvjedi crnačke zajednice u St Louisu.

Policajac bijelac, koji je nosio uniformu iako nije bio na dužnosti, sa 17 metaka iz pištolja ubio je 18-godišnjeg tinejdžera u Shawu, 18 kilometara od mjesta ubojstva Michaela Browna u Fergusonu, zbog čega su u noći sa srijedu na četvrtak ponovo izbili prosvjedi crnačke zajednice.

“Imao je sendvič u ruci, a policajac je mislio da je to pištolj. To je kao slučaj Michela Browna, opet sve ispočetka”, rekla je rođaka ubijenog Teyonna Myers.

Policija tvrdi da je imao pištolj

Prema policijskom izvješću, mladić je imao pištolj i ispalio je tri hica dok ga je policajac lovio. Također, policija tvrdi da je pištolj nađen na licu mjesta te da je neimenovani mladić bio s još dvojicom ljudi koji su pobjegli pred policijom.

Mladić je ubijen točno dva mjeseca nakon Michaela Browna, čije je ubojstvo pokrenulo masovne prosvjede u Fergusonu.

Oko 200 prosvjednika okupilo se na mjestu novog ubojstva, blokiralo promet i uzvikivalo “Čije ulice? Naše ulice?” dok su ih iz zraka nadgledali policijski helikopteri. U jednom trenutku desetak prosvjednika napalo je dva policijska vozila, pri čemu su razbili stražnje staklo na jednom od vozila u kojem su bili policajci. Ovoga puta nitko od prosvjednika nije uhićen.

Povratak na Net.hr