ISTO CJEPIVO KAO PFIZEROVO

IMAJU SPORAZUM: Njemačka tvrtka CureVac surađivat će s Buyerom na cjepivu protiv korone

CureVac, koji je bio u potrazi za većim partnerom, prošli je mjesec započeo kasnu fazu kliničkih ispitivanje za svoje kandidatsko cjepivo protiv covida-19, bazirajući se na istoj tehnologiji koja je omogućila BioNTechu i Moderni da razviju svoja cjepiva protiv covida-19 koja su već odobrena

Njemačka biotehnološka tvrtka CureVac dogovorila je suradnju s proizvođačem lijekova Bayerom kako bi brže dobila odobrenje regulatorne agencije za svoje eksperimentalno cjepivo protiv covida-19 te kako bi distribucija cjepiva tekla nesmetano, potvrdile su u četvrtak obje kompanije. Tvrtke su, kako stoji u priopćenju, sklopile “sporazum o suradnji i uslugama”.

“Bayer će ponuditi svoju ekspertizu i postojeću infrastrukturu u područjima kao što su kliničke aktivnosti, regulatorni poslovi, sigurnost lijekova, medicinske informacije, lanac opskrbe i potpora u odabranim zemljama”, ističe se u priopćenju.

Financijski detalji dogovorene suradnje nisu objelodanjeni.

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Jedna od 100.000 osoba cijepljenih protiv korone dobila ozbiljnu alergijsku reakciju

Cjepivo isto kao Pfizerovo i Modernino

CureVac, koji je bio u potrazi za većim partnerom, prošli je mjesec započeo kasnu fazu kliničkih ispitivanje za svoje kandidatsko cjepivo protiv covida-19, bazirajući se na istoj tehnologiji koja je omogućila BioNTechu i Moderni da razviju svoja cjepiva protiv covida-19 koja su već odobrena.

Riječ je o novoj tehnologiji koja koristi tzv. “messenger” (glasničku) ribonukleinsku kiselinu (mRNA). CureVacu, izlistanom na američkoj burzi Nasdaq, pomažu investitori među kojima su Dietmar Hopp, Zaklada Gates, GSK i njemačka vlada.

Tvrtka najavljuje proizvodnju do 300 milijuna doza cjepiva u 2021. i do 600 milijuna doza u 2022. Bayerov farmaceutski odjel, koji razvija novu gensku terapiju, posjeduje stručnost u liječenju karcinoma, hemofilije, multiple skleroze, kardiovaskularnih bolesti, ali ne i u području cjepiva.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

SKANDAL U NJEMAČKOJ? Merkel prozivaju da je odgovorna za podbačaj oko cijepljenja; ‘Ovako je kancelarka kočila nabavu cjepiva…’

Povratak na Net.hr