ODLUKA KRIZNOG STOŽERA

I ONI SU PRELOMILI, NEMA ŠALE: Srbija pooštrila mjere za Hrvatsku, evo što je potrebno za ulazak u njihovu zemlju

Srpski Stožer je odlučio da prestaju vrijediti restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore, a sve mjere stupaju na snagu u subotu 15. kolovoza i vrijedit će do promjene epidemiološke situacije

Državljani Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Sjeverne Makedonije morat će od subote 15. kolovoza za ulazak na teritorij Srbije posjedovati negativan PCR test ne stariji od 48 sati, odlučio je u petak Krizni stožer za suzbijanje zarazne bolesti covid-18 srbijanske vlade.

Odluka se odnosi na Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumunsku, a važnost testa se računa 48 sati od dana kad je referentni laboratorij izdao nalaz, objasnila je za Radio-televiziju Srbije (RTS) članica Kriznog stožera Darija Kisić Tepavčević.

JOŠ JEDNA ZEMLJA NIJE ZADOVOLJNA STANJEM U HRVATSKOJ: ‘Raste broj zaraženih povratnika, treba uvesti upozorenje za putnike’

Mjere se trenutno ne odnose na državljane Srbije koje dolaze iz tih zemalja

Stožer je odlučio da prestaju vrijediti restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore, a sve mjere stupaju na snagu u subotu 15. kolovoza i vrijedit će do promjene epidemiološke situacije.

Te mjere se, kako je navela Kisić Tepavčević, “u ovom trenutku” ne odnose na državljane Srbije koji dolaze iz tih zemalja. Ona je za RTS objasnila kako je odluka donijeta na temelju procjene aktualne epidemiološke situacije i trenda učestalosti oboljevanja koji se bilježi posljednjih dana. Ona je istaknula da je se u Srbiji posljednjih dana epidemiološka slika mijenja na bolje, a bolnice postupno izlaze iz covid sustava.

Želimo stabilnu epidemiološku situaciju jer nam slijedi i polazak u škole, slijedi sezona respiratornih infekcija i želimo smanjiti unos potencijalnih prijenosnika zaraze u našu zemlju, rekla je Kisić za RTS.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

GRAĐANI I EPIDEMIOLOZI ZABRINUTI ZBOG DRAMATIČNOG PORASTA ZARAŽENIH: ‘Opasno je, ali kad ste mladi idete u klubove, riskirate’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr