KARL ERJAVEC

‘HRVATSKI JEDNOSTRANI POTEZI NISU ŠALA’: Šef diplomacije želi da Slovenija prijavi Hrvatsku Bruxellesu

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u ponedjeljak je kazao da ovaj tjedan očekuje “ozbiljnu raspravu” u okviru vladajuće koalicije o “jednostranim potezima Hrvatske” u Piranskom zaljevu, odnosno Savudrijskoj vali i da bi vlada Mire Cerara o tome trebala obavijestiti Bruxelles.

“Hrvatski jednostrani potezi nisu šala, to je neposredno kršenje suverenosti Slovenije i schengenskog prostora u Piranskom zaljevu”, kazao je Erjavec tijekom sastanka europskih ministara vanjskih poslova u Bruxellesu, kako ga citira Slovenska tiskovna agencija STA.

RAZGOVARALI PLENKOVIĆ I CERAR: ‘Sastanak je bio konstruktivan, ali i Hrvatska i Slovenija ostaju pri stavovima o arbitraži’

“Hrvatska počinila 52 jednostrana incidenta”

Slovenija će, kako je najavio, o preko 50 “incidenata” koje je od donošenja presude arbitražnog suda prije 15-ak dana počinila Hrvatska poslati pismo Europskoj komisiji.

“Nakon što je donesena arbitražna odluka došlo je do 52 jednostrana incidenta od strane Hrvatske, pri čemu je od izuzetne važnosti da to nije samo kršenje međudržavne granice nego i povreda schengenske granice i kršenje pravnog poretka EU-a”, kazao je Erjavec, dodavši kako više nema smisla o incidentima prosvjedovati kod hrvatske vlade nego bi o svemu trebalo obavijestiti Bruxelles.

SLOVENSKI MEDIJI OŠTRO O SUSRETU PLENKOVIĆA I CERARA: ‘Bio je to dijalog gluhih, ne smijemo popustiti Hrvatskoj ni milimetra’

“Više ne vrijedi slati diplomatske note Zagrebu”

“Hrvatski jednostrani potezi nisu šala nego ozbiljna stvar, očekujem da će na to reagirati Europska komisija kad je o tome obavijestimo”, kazao je Erjavec koji od vlade očekuje službeno očitovanje i pismo za Bruxelles.

“Na te stvari više nema smisla svaki put upozoravati Zagreb i slati diplomatske note”, naglasio je slovenski šef diplomacije.

ERJAVEC SLAVODOBITNO UPOZORIO VLADU: ‘Hrvatska će se naći u teškom položaju, dosad smo se mogli igrati, ali…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr