NAJHRABRIJE SU FINKINJE

HRVATSKA REKORDER U BROJU ‘MAMINIH SINOVA’: Čak 76 posto mladih muškaraca živi kod roditelja

Čak 78% mladih Hrvata u dobi od 18 do 34 godine ostaje živjeti pod okriljem obiteljskog doma, pokazuje istraživanje Eurostata za 2015. godinu.

Slab rast gospodarstva Europske unije iznimno utječe i na navike među mladim Europljanima. Pokazuje to istraživanje Eurostata o stambenim navikama mladih u Europi.

Najviše takvih je upravo u Hrvatskoj. Računica je jasna, čak 78% mladih muškaraca u dobi od 18 do 34 godine ostaje živjeti pod okriljem obiteljskog doma. Zbog nesigurnosti i velikoj mogućnosti da ostanu bez posla u bio kojem trenutku, Hrvatska ima najviše maminih sinova.

1x-1

Odvažne Finkinje

Žene koje su najhrabrije i najranije se odlučuju za napuštanje obiteljskog doma su pripadnice ljepšeg spola iz Finske. Tek njih 14% u dobi od 18 do 34 godine živi kod svojih roditelja.

Najviše žena, preko 60% živi sa svojim roditeljima u Slovačkoj, slijede djevojke iz Italije, njih oko 57% živi kod svojih, 57% mladih žena iz Portugala, 56% Maltežanki, a slijede ih djevojke iz Grčke, Španjolske, Slovenije i Poljske.

Da bi uštedili ostaju kod roditelja

Kako piše Bloomberg, sve više mladih štedi novac na način da stambeno pitanje riješe tako da ostanu živjeti kod svojih roditelja.

Najmanje djevojaka u dobi od 18 do 34 godine koje žive sa svojim roditeljima je u Finskoj, zatim u Danskoj (16%) i Francuskoj (18%).

Hrvati prvi na ljestvici

Mladi se muškarci, prema podacima Eurostata, teže odlučuju na odlazak od obitelji.

Hrvati su prvi na ljestvici, slijede ih mladići iz Slovačke, Italije, Malte, Grčke, Rumunjske, Bugarske, Portugala, Poljske, Slovenije, Mađarske…

Najmanje muškaraca koji žive sa svojim roditeljima i koji se ipak odlučuju za samostalni život, odvojen od roditelja je u Danskoj (22%) te u Finskoj i Švedskoj (23%).

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr