'OVO ME RASTUŽUJE'

‘HRVATI BI SE VRLO BRZO MOGLI NAĆI NA CRVENOJ LISTI’: Glasnogovornik slovenske vlade iznio ozbiljne optužbe na račun Hrvatske

Hrvatska bi se brzo mogla naći na slovenskoj crvenoj listi: ‘Rastužuje me to što Hrvatska namjerava promijeniti svoj zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20. kolovoza’

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin, koji je zabrinut zbog najnovijih podataka iz Hrvatske, izjavio je za 24ur da bi se Hrvatska vrlo lako mogla naći na slovenskoj crvenoj listi zbog velikog porasta broja zaraženih osoba, prenosi Siol.net.

“Rastužuje me to što Hrvatska namjerava promijeniti svoj zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20. kolovoza”, rekao je Kacin dodavši kako će turistička sezona već biti gotova prije nego što zakon stupi na snagu te da se mjere uopće neće moći primijeniti na sezonu. “To je priča koja jako zaostaje”, mišljenje je Kacina o odlukama hrvatske Vlade.

NAŠ TURIZAM MOGAO BI PREŽIVJETI KORONA SEZONU, A ZAŠTO JE TAKO? Sve je jasno nakon ove izjave jednog američkog turista

Spašavanje turističke sezone

Portal piše kako ovih dana Hrvatska izbjegava optužbe da organizira brojke o zaraženima kako bi spasila turističku sezonu. Kacin je rekao da bi Slovenija hrvatskim brojevima mogla dodati one infekcije koje su zabilježili u Sloveniji a koje su uvezene iz Hrvatske.

“Onda su ti hrvatski brojevi puno veći”, komentirao je Kacin. Istaknuo je kako je ključna činjenica da Hrvatska testira manje od Slovenije te dodao da turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu i da se više vole vratiti u domovinu ako se razbole tijekom odmora.

EKONOMIST OBJAŠNJAVA KORONA-TURIZAM: Gdje je najsigurnije, tko će profitirati, tko propasti i zašto nikako ne smijemo spuštati cijene

Brojke koje zabrinjavaju

Kacin je mišljenja da će to sigurno imati negativne posljedice za hrvatski turizam u budućnosti, rekavši da će se Hrvatska brzo naći na crvenoj listi jer je previše zaraza među turistima. Slovenska epidemiologinja Matelja Logar komentirala je jučerašnju brojku od 130 novozaraženih u Hrvatskoj rekavši da su to brojke koje bi trebale zabrinuti svakoga pa i vlasti u Hrvatskoj.

Crvena lista u Sloveniji se uvodi za one zemlje u kojima se značajno pogoršala epidemiološka situacija, a za sve one koji u tu zemlju ulaze iz zemalja, koje se nalaze na crvenoj listi, obvezna je 14-dnevna karantena.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minut možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr