UHVATILI GA NA AUTOCESTI

HRVAT POKUŠAO UĆI U NJEMAČKU IAKO JE IMAO ZABRANU: Uspio je, ali mu je boravište idućih 50 dana – njemački zatvor

Tijekom provjere osobnih podataka 36-godišnjaka, službenici su ustanovili da je muškarac imao valjane identifikacijske dokumente, ali da mu je zabranjen ulazak u Njemačku i da je za njim raspisana tjeralica

Savezna policija je u srijedu, 21. listopada, na temelju raspisane tjeralice uhitila 36-godišnjeg Hrvata, priopćili su iz policije. Unatoč zabrani ponovnog ulaska u Njemačku, muškarac je ipak to napravio. Sada u zatvoru služi preostalu kaznu, rekli su iz policije, a prenosi Fenix magazin.

Hrvat je bio putnik u automobilu koji je dolazio iz Nizozemske, a koji je oko ponoći autocestom A30 ušao u Njemačku.

U sklopu nadzora granične policije, patrola savezne policije zaustavila je i provjerila automobil. Prilikom provjere osobnih podataka 36-godišnjaka, službenici su ustanovili da je muškarac imao valjane identifikacijske dokumente, ali da mu je zabranjen ulazak u Njemačku i da je za njim raspisana tjeralica.

Muškarac je 2017. osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog kršenja Zakona o opojnim drogama. Potkraj 2018. deportiran je u svoju zemlju, a preostala pritvorska kazna je uvjetna, a ako pokuša ući u Njemačku unatoč postojećoj zabrani ponovnog ulaska, mora odslužiti preostalu kaznu zatvora od 52 dana. Policija je odmah uhitila 36-godišnjaka i odvela ga u zatvor.

Povratak na Net.hr