POZNATI KARDIOKIRURG

HRVAT ODABRAN ZA ŠEFA PRESTIŽNE BOLNICE U SAD-u: Tomislav Mihaljević bit će glavni direktor klinike u Clevelandu

Prestižna klinika u Clevelandu za svog je novog glavnog direktora odabrala Hrvata, kardiokirurga Tomislava Mihaljevića. On će na tom radnom mjestu naslijediti dr. Tobyja Cosgrovea, a dužnost će preuzeti 1. siječnja 2018.

53-godišnji Tomislav Mihaljević trenutno je glavni direktor klinike u Abu Dhabiju, u kojoj je počeo raditi kao kardiokirurg još 2004. godine. Specijaliziran je za minimalno invazivne i robotski potpomognute kardiološke operacije.

Dosadašnji direktor Cosgrove preuzet će savjetnički posao, a on i Mihaljević će dovršiti proces tranzita do kraja godine, piše Cleveland.com.

Upravni odbor i ravnatelji jednoglasno su odabrali Mihaljevića na to mjesto, na temelju preporuke kandidacijskog odbora.

‘Iako je zdravstvo sada usred velike transformacije, klinika Cleveland vrlo je dobro pozicionirana za budućnost. Naš kontinuirani uspjeh ovisit će o našoj mogućnosti održavanja visokokvalitetnih ishoda uz istovremeno smanjenje troškova zdravstvene zaštite, poticanja inovativnosti i poboljšanje pristupa dostupnosti pacijentima’, rekao je Mihaljević u priopćenju.

On je vodio kliniku Cleveland u Abu Dhabiju od rujna 2015. U toj je bolnici koja ima 364 kreveta i 13 katova Mihaljević nadgledao više od 5000 zaposlenika.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a prije nego što se preselio u SAD, radio je i u Švicarskoj i Austriji.

Povratak na Net.hr