LOPOVLUK U NJEMAČKOJ

HRVAT I NJEGOVA PARTNERICA IZ BOSNE OPLJAČKALI JAVNI WC U MÜNCHENU: Iz automata izvukli čak 30 tisuća eura

Dvoje zaposlenika javnog toaleta na glavnom željezničkom kolodvoru u Münchenu, od kojih je jedno podrijetlom iz Hrvatske, u ponedjeljak je završilo u istražnom zatvoru zbog sumnje da su pronevjerili nekoliko desetina tisuća eura.

Prema policijskom izvješću, riječ je o 62-godišnjaku koji dolazi iz Hrvatske i njegovoj 56-godišnjoj životnoj suputnici iz BiH.

Muškarac je optužen da je mjesecima uzimao novac, odnosno kovanice iz automata na ulazu u toalet, a kako policija navodi, sumnja se da je u razdoblju od studenoga 2016. do listopada 2017. na taj način otuđio oko 30 tisuća eura.

Do otkrića je došlo kada su uočene velike razlike u naplati, zbog čega je operater na željezničkom kolodvoru početkom listopada obavijestio policiju kako sumnja da 62-godišnjak uzima novac iz automata. Osumnjičeni muškarac je bio zaposlen isključivo za poslove čišćenja toaleta.

Njegova životna partnerica, pak, radila je kao voditeljica čišćenja u tvrtki i imala je ključ od automata, piše Fenix.

Pretražujući kuću u kojoj stanuju policija je pronašla veliki broj sredstava za čišćenje za koje se pretpostavlja da su uzeti s posla, dok je u ormariću 62-godišnjaka pronađeno oko 12.000 eura u kovanicama.

Povratak na Net.hr