PRGOMET U PROBLEMIMA

HRID OSTAO BEZ ZASTUPNICE: Gordana Rusak pridružila se Klubu HSLS-BUZ

Gordana Rusak, saborska zastupnica izabrana na listi Most-a, pridružila se u Hrvatskom saboru Klubu saborskih zastupnika HSLS-BUZ kojega čine Darinko Kosor i Dario Hrebak, u ime HSLS-a, te Milivoj Špika, u ime Bloka umirovljenici zajedno, i djelovat će kroz taj klub kao neovisna zastupnica.

Rusak je u priopćenju prilikom pridruženja u Klub HSLS-BUZ naglasila da se razvojem političke situacije njezine želje da djeluje u politici u pravcu razvoja i unapređenja znanosti i obrazovanja nisu razvijale u željenom pravcu.

“Imajući na umu da je HSLS od osnutka uvijek oko sebe okupljao intelektualce, stručnjake i znanstvenike koji su stavljali interes Hrvatske na prvo mjesto, smatram da svoje djelovanje kao neovisne saborske zastupnice upravo trebam usmjeriti kroz Klub zastupnika HSLS-BUZ”, izvijestila je Rusak u priopćenju.

OGRANIČENA RASPRAVA: Razmimoilaženja i prije početka prve sjednice Sabora

“Nikada nisam bila član niti jedne političke stranke do ovih izbora”

Ponovila je da se kao znanstvenica potvrđene i dugogodišnje bogate karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te stručnjakinja za visoko obrazovanje u jesen 2015.  odlučila uključiti u izborni proces, i to kao neovisna kandidatkinja na platformi Most-a. “Nikada nisam bila član niti jedne političke stranke do ovih izbora i u izborni proces sam ušla isključivo kao nezavisni stručnjak s bogatom akademskom karijerom, materijalno osigurana i čistih namjera”, dodala je.

Predsjednik Kluba zastupnika HSLS-BUZ, Dario Hrebak naglasio je da će uključivanje saborske zastupnice Gordane Rusak u Klub HSLS-BUZ biti izniman doprinos radu HSLS-a u Hrvatskom saboru.

“Očekujemo njezin velik angažman na izgradnji modernog, liberalnog političkog centra. Pristupanjem Gordane Rusak naš je program dobio značajan poticaj i za učinkovitiji razvoj znanosti i obrazovanja što ćemo svakako, ne samo u redovima HSLS-a nego i Domoljubne koalicije, znati cijeniti”, ustvrdio je Hrebak.

ČEKAJU PRIJEDLOG: Dok Most govori o rezanju prava zastupnika, HDZ i SDP o tome šute

Obavijest iz Tajništva Hrvatskog sabora

“HRID je danas iz Tajništva Hrvatskoga sabora dobio obavijest da je zastupnica Gordana Rusak pristupila Klubu zastupnika HSLS-a. Birajući klub stranke koja je dio parlamentarne većine, gospođa Rusak se opredijelila za napuštanje oporbene političke pozicije i pristupanje vladajućoj HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji.

Hrvatska inicijativa za dijalog dio je saborske oporbe i u svom parlamentarnom djelovanju djelovat će s te političke pozicije”, stoji u objavi stranke HRID.

PROPAO PRIJEDLOG: HDZ pojasnio da je želio izbjeći ekscese u raspravi o Oreškoviću

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr