OSUĐEN NA 11 GODINA

HRABRA ŽRTVA BRUTALNOG SILOVANJA: Zahvaljujući njenom činu policija pronašla napadača

Hrabra žrtva silovanja razmazala je vlastitu krv po 18-godišnjem napadaču, nakon što joj je prijetio kako će je razrezati nožem. Silovatelj je osuđen na 11 godina zatvora, piše Daily Mail.

Jack Walker je priznao da je silovao 58-godišnju ženu koja je šetala psa u Workingtonu, gradiću u Cumbriji u Engleskoj. Osamnaestogodišnjak je osuđen na 11 godina zatvora.

Walker je prišao ženi koja je šetala svog psa na otvorenom travnjaku, uvečer 15. srpnja ove godine. Tinejdžer ju je povukao za kosu i više puta udario, oborio ju je na tlo te ju silovao. Tokom brutalnog napada prijetio je da će je izbosti nožem, ako se bude opirala.

Istražitelji pohvalili hrabrost žrtve

Žena, čiji se identitet štiti, molila ga je za milost, a svoju krv je razmrljala po njegovoj odjeći, što je policiji olakšalo posao da ga identificira. Nakon napada potražila je pomoć u bolnici. Sudac koji je vodio slučaj napad je opisao kao brutalan i divljački. Detektivi koj su radili na slučaju pohvalili su njezinu hrabrost u istrazi.

“Tijekom tog stravičnog zlodjela, žrtva je svoju krv prenijela na napadačevu odjeću u očajničkom pokušaju da mu pokaže koliko je ozbiljno ozlijeđena. Zahvaljujući tome, forenzički dokazi su bili neoborivi”, rekla je Isla Chilton državna tužiteljica.

Ne postoji isprika za takav napad

Napadač je isprva nijekao optužbe, no nakon što mu je tužiteljstvo podastrlo čvrste dokaze, nije mu preostalo drugo nego da prizna svoje zlodjelo.

“Jack Walker je očito iznimno opasan čovjek koji je danas maknut s ulica na značajno dugačak period te neće moći više činiti zlo ženama”, rekla je Chilton. Braniteljica optuženog rekla je kako je tinejdžer zgrožen nad onime što je počinio.

“Ne postoji isprika za Walkerove postupke i drago mi je što mora na izdržavanje dugačke zatvorske kazne”, rekao je detektiv Jim Grattan.

Osuđen je na 11 godina zatvora, od kojih će morati odslužiti najmanje dvije trećine kazne, a nakon putšanja na slobodu bit će pod nadzorom pet godina. Njegovo ime uvest će se u registar seksualnih prijestupnika, a obavezno će proći i program preventacije seksualnih zlodjela.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr