KRVAVI POHOD U HAMBURGU

NAPAD U NJEMAČKOJ: Nožem izbo ljude u trgovačkom centru, jedan mrtav, više ozlijeđenih! Antiterorističke jedinice na ulicama…

Jedna osoba izbodena je na smrt, a četvoro ih je teško ozlijeđeno u napadu u trgovačkom centru u Hamburgu.

Napadač je ubrzo uhićen, napisala je policija na Twitteru.  Njegov motiv i točan broj ranjenih tek treba utvrditi.  Vlasti su upozorile građane da ne prilaze tom području.

Napad se dogodio u trgovačkom centru u četvrti Barmbek, malo poslije 15 sati po lokalnom vremenu. . “Čovjek je ušao u trgovinu i počeo nasumce napadati kupce”, rekla je svjedokinja dnevniku Bild.

Njemački list objavio je i fotografiju za koju kažu kako je uhićeni napadač.

Vikao tekbir?

Prema prvim infromacijama istog dnevnika, navodno se tragalo za još jednom osobom, no policija je potvrdila kako je po svemu sudeći napadač djelovao sam, piše Independent. Na cestu su izašle antiterorističke postrojbe hamburške policije.

U Hamburgu je aktivna jaka islamistička scena, a ključni izvršitelji terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. živjeli su u njemačkoj lučkoj metropoli.  Nagađa se kako bi napad mogao biti  dio pokušaja pljačke prenosi BBC njemačke medije, dok drugi tvrde kako je napadač navodno vikao tekbir, no službene potvrde oko motiva napada nema.

Jedan od svjedoka tvrdi kako je u općem kaosu, nakon što je vidio troje ozlijeđenih vidio i muškarca kako drži nož i viče “Allāhu akbar” prije nego što je pobjegao.

Nakon što je napadač pobjegao, zaustavio ga je jedan od prolaznika do dolaska policije. Policija je objavila kako, iako je nož prema izjavama svjedoka izgledao kao mačeta, vjerojatno u pitanju kuhinjski nož.

Uskoro opširnije…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr