PRELASCI MORA NE PRESTAJU

HOROR NA MEDITERANU – MIGRANTE NAPALI OGROMNI MORSKI PSI: ‘Posvuda su bila mrtva tijela’

Najmanje je 30 migranata poginulo, a 20 ih je spašeno nakon što su ih napali morski psi tijekom opasne plovidbe iz Libije u Italiju, izjavila je libijska mornarica.

Među mrtvima je i 18 žena i troje djece, dok se 40 ljudi i dalje vodi kao nestali, piše Daily Mail.

Oko brodolomaca kružile morske psine

Kada su brodovi libijske obalne straže stigli na mjesto nesreće ove subote, zatekli su velike plave morske pse kako kruže oko čamca.

“Stigavši u to područje, nedaleko od grada Garabullija, ugledali smo jedan čamac koji je bio napola potopljen te za kojeg se još držalo 44 ljudi, koje smo sve spasili”, rekao je zapovjednik libijskog patrolong čamca Nasser al-Ghammoudi talijanskim medijima.

“Posvuda je bilo puno tijela, a ugledali smo i četiri do pet morskih pasa koji su plivali među njima, veliki plavi morski psi, jako agresivna vrsta.”

“Kada smo donijeli tijela na palubu primjetili smo na nekima od njih tragove ugriza, tako da je moguće kako su neke od nestalih osoba pojedene.”

Obalna straža provela je dvije akcije spašavanja uz obale grada Garabullija, 60km istočno od Tripolija.

Spašene osobe prebačene su u mornaričku bazu u Tripoliju, gdje su dobile vodu, hranu i medicinsku skrb.

Satima tražili preživjele

Glasnogovornik pukovnik Abu Ajila Abdelbarri dodao je kako su patrole pronašle 31 tijelo i 60 preživjelih s jednog čamca, dok je u drugome spašeno svih 140 putnika.

NIJEMCI I LIBIJCI PREBACUJU ODGOVORNOST ZA TRADEGIJU: Spasili migrante, no onda uslijedila drama

Među spašenima su migranti iz Somalije, Gane, Etiopije, Nigerije, kao i četvorica iz Pakistana.

“Preživjele smo tražili preko pet sati. Uspjeli smo spasiti jednu ženu nakon što smo čuli njene krike”, rekao je Al-Ghammoudi.

Blago vrijeme i mirno more rezultirali su porastom broja putovanja iz Afrike u Europu zadnjih dana. Tako je talijanska obalna straža javila kako je u četvrtak i petak spašeno 1.500 ljudi.

Povratak na Net.hr