UBOJSTVO NA FACEBOOKU

HOROR KOJI JE POTRESAO SLOVENIJU: ‘Što meni znači ubiti čovjeka? Ja ću iz zatvora izaći, ali ti iz groba nećeš’

Slovenija je i dalje u šoku nakon jezivog ubojstva Andreja Cekuta kod Krškog kojeg su 20-godišnjak i 29-godišnjak mučili i sve to prenosili putem Facebook live streama. Osumnjičeni Aleš Olovec i Martin Kovač se sada nalaze u pritvoru te im prijeti 15 godina zatvora, no mala je to utjeha za obitelj ubijenog koji je nedugo nakon ovog strašnog zločina podlegao teškim ozljedama.

Kako je sinoć za ’24 ur zvečer’ ispričao brat pokojnog mladića, ubojice su te kobne noći zvali i njega. Kako je rekao, oko 3 ujutro mu je zvonio telefon, ali se nije javljao jer nije mislio da se radi o nečem hitnom. Pita se jesu li mu možda htjeli reći da mu je brat napola mrtav ili su se možda i s njim htjeli fizički obračunati.

SLOVENIJU ZGROZIO JEZIVI ZLOČIN: Mučili mladića (26) pa sve prenosili na Facebooku, video uklonjen nakon 13 sati

Majka jednog od osumnjičenika je u izjavi za medije rekla kako sina ne opravdava, ali i kako njezin sin takvo što ne bi napravio da mu netko nije stao na živac te kako bi i ona to napravila da joj netko stane na živac.

Na Facebooku se pojavila i stranica koju su otvorili ogorčeni građani koji traže doživotan zatvor za počinitelje. Prozivaju i prijatelje ubojica koji su stali u njihovu obranu.

Nasilna prošlost

Kako su ubrzo doznali slovenski mediji, jedan od ubojica, Aleš Olovec još 2013. godine, u dobi od svega 16 godina, s nekime se obračunavao putem Facebook statusa u kojem je napisao ‘Ka pa tu men človeka ubit js siz aresta bom pršo vn ti pa z groba ne pi** ti materna’, ilu u prijevodu – ‘Što je meni ubiti čovjeka? Ja ću izaći iz zatvora, ali ti iz groba nećeš, piz** ti materina’.

Kobna večer

Kako je dan nakon napada rekao Matjaž Štern, pomoćnik voditelja Sektora kriminalističke policije PU Novo Mesto, u noći s nedjelje na ponedjeljak policija je dobila dojavu da se dvije osobe iživljavaju nad jednim mladićem te da sve to prenose na društvenoj mreži. Policajci su ubrzo pronašli vlasnika profila s kojeg se prijenos odvijao te lokaciju na kojoj se cijeli zločin događa.

MONSTRUMI KOJI SU SE IŽIVLJAVALI NA MLADIĆU PA SVE PRENOSILI NA FEJSU: ‘Žao nam je, bili smo pijani…’

Po dolasku na mjesto događaja su zatekli teško ozlijeđenog 26-godišnjaka. Počinitelji su također bili u blizini i uhićenju se nisu opirali. Neposredno prije nesretnog događaja sva trojica su bila u istom društvu nedaleko od mjesta napada te su se žrtva i jedan od osumnjičenika posvađali. Žrtva se potom odvezla biciklom te se ponovno vratila čemu je uslijedio brutalan napad. Motivi napada su nepoznati, ali je izvjesno da je svemu kumovao alkohol.

OVO JE ZVIJER KOJA JE POLAKO UBIJALA MLADIĆA PRED OČIMA SVIJETA: ‘To pokazuje da među nama hodaju tzv. ledeni psihopati’

Povratak na Net.hr