IZBORNA NOĆ

HILLARY NEĆE ODRŽATI GOVOR! NJEN ŠEF KAMPANJE TVRDI: ‘Glasovi se još uvijek broje i svaki glas treba uzeti u obzir…’

Vremena je sve manje, a vjerojatnosti da Hillary Clinton preuzme vodeće mjesto u utrci za američku predsjednicu iz minute u minutu se smanjuju. Gotovo je. Amerika je izabrala.

Iako se očekivalo da će se Clinton i Trump obratiti svojim simpatizerima i javnosti, CNN javlja da Hillary Clinton u izbornoj noći ipak neće ništa govoriti. Potvrdio je to i šef njezine izborne kampanje John Podesta.

‘Još nije gotovo’

‘Glasovi se još uvijek broje i svaki glas treba uzeti u obzir. Još ništa nije gotovo’, rekao je Podesta, a potom pozvao sve iz stožera Hillary Clinton da se upute svojim kućama te da se naspavaju.

‘Više ćemo znati sutra, kada se svi glasovi prebroje. Želim da svi koji su glasali za Hillary znaju da vam je zahvalna te da joj to mnogo znači, iznimo smo ponosni na vas i iznimno samo ponosni na nju. Ona je odradila sjajan posao i još uvijek nije gotova. Ona je uvijek s vama. Laku noć’, poručio je Podesta.

No, kako kako javlja CNN, Hillary Clinton nazvala je Donalda Trumpa te mu čestitala na pobjedi.

DONALD TRUMP SASVIM BLIZU POBJEDI I ULASKU U BIJELU KUĆU, VODI 267:215! ‘Svima je jasno da je gotovo…’

Nakon što se tjednima raspravljalo hoće li Trump, ako izgubi, priznati izbore, što će učiniti, kako će ragirati, dogodila se potpuno neočekivan rasplet. Hillary Clinton gubi u utrci za Bijelu kuću, a prema prvim najavama neće se obratiti biračima.

Najava da demokratska kandidatkinja za predsjednicu neće održati govor izazvala je negodovanja u javnosti. Na društvenim mrežama Amerikanci izražavaju nezadovoljstvo njezinom odlukom, smatraju da govor mora održati.

Stručnjaci napominju kako bi, da je situacija obrnuta, Trump održao govor te čestitao protukandidatkinji na pobjedi.

Povratak na Net.hr