ČAK JE I CITROEN BIO BOLJI

HIBRIDNA C KLASA: Mercedes C350e pao na švedskom testu izbjegavanja

Ako je vjerovati novinarima švedskog automobilskog portala, Teknikens Värld, Mercedes-Benz C350e nije prošao test izbjegavanja, poznatiji kao los test ili moose test. Novi hibridni model C-klase Šveđani su testirali na poligonu nedaleko zračne luke i nisu bili zadovoljni rezultatima.

Naime, kako ćete vidjeti u video prilogu, Mercedes-Benz C350e je do prepreka došao brzinom od 72 km/h te je prilikom pokušaja izbjegavanja u potpunosti izgubio prijanjanje. Ništa bolje nije reagirao ni pri brzinama od 67 i 66 km/h. Hibridni C350e prošao je stazu omeđenu čunjevima tek pri brzini od 64 km/h.

Za usporedbu, novi Citroen DS5 podvgrnut je istom testu u istim uvjetima, no sa boljim rezultatom. Naime, DS5 je zadane prepreke prošao pri brzini od 74 km/h.

Odgovor iz Mercedesa nije se dugo čekao. Oni tvrde kako su C350e testirali na jednak način te je u njihovom slučaju vozilo prošlo postavljen poligon brzinom od 75 km/h. Loše rezultate švedskih novinara pripisuju preniskom pritisku u gumama testnog automobila.

 

Povratak na Net.hr