"Radi budalu od sebe"

GRADONAČELNIK VENECIJE NE ŽELI GAY PARADU: “Neka paradiraju u Milanu ili ispred svojih domova”

Gradonačelnik Venecije, koji se ovaj mjesec javno sukobio s rock zvijezdom Eltonom Johnom oko obiteljskih vrijednosti, izjavio je da nikada ne bi želio vidjeti paradu homoseksualaca u svom gradu dok je on na čelu svjetski poznatog grada u laguni, prenosi u srijedu Reuters.

Luigi Brugnaro, poslovni čovjek iz redova desnog centra koji je za gradonačelnika Venecije izabran u lipnju, izjavio je za La Repubblicu da su gay parade “vrhunac kiča”.

“U mom gradu nikada neće biti parade homoseksualaca. Neka paradiraju u Milanu ili ispred svojih domova”, kazao je Brugnaro.

“Venecija nije njegov grad”

Skupina za ljudska prava homoseksualaca Arcigay svake godine u brojnim talijanskim gradovima održava tzv. parade ponosa, a posljednja je održana u Veneciji 2014. Arcigay je osudio izjave gradonačelnika Brugnara i optužio ga da šteti ugledu Venecije kao otvorenog, profinjenog grada.

“Venecija nije njegov grad. Trenutno vlada gradom, ali ne zadugo, s obzirom kakvu budalu radi od sebe”, kazao je predsjednik skupine Flavio Romani. Prema njegovim riječima, Brugnaro je opsjednut tim pitanjem , no “Venecija to ne zaslužuje”.

Povratak na Net.hr