DETALJNA ANALIZA

GOVOR TIJELA SVE ODAJE: Stručnjaci otkrili što stoji iza neugodnog susreta Obame i Trumpa u Bijeloj kući

Barack Obama i Donald Trump sastali su se u Bijeloj kući i dogovorili suradnju. Na prvi se pogled čini da je jučerašnji sastanak bio prijateljski. Trump je rekao da se veseli budućoj suradnji s Obamom, dok je on ustvrdio kako ga ohrabruje Trumpova želja za suradnjom. Međutim, čak je i ponekom nestručnom oku sasvim jasno da je u tom razgovoru bilo napetosti.

Stručnjakinja za govor tijela Patti Wood analizirala je prvi sastanak najmoćnijeg muškarca u Americi i onoga koji će doći na njegovo mjesto, prenosi Daily Mail.

TRUMP STIGAO U BIJELU KUĆU I UPOZNAO OBAMU: ‘Trebali smo razgovarati samo 10 minuta, a sastanak je trajao čak sat i pol!’

Obama je izgledao iznimno umorno, rezignirano i bez nade, rekla je Wood za Daily Mail.

Obojica u ‘alfa položaju’

Obama i Trump, čija je pobjeda izazvala šok diljem svijeta, jučer su razgovarali više od sat i pol u Bijeloj kući prije nego što su se obratili medijima. Obratili su se javnosti kako bi pomogli građanima da ‘probave’ rezultate’ predsjedničkih izbora nakon kojih su diljem SAD-a izbili nasilni prosvjedi.

Trump je Obamu nazvao ‘jako dobrim čovjekom’.

President Elect Donald Trump visits the White House

‘Ako pogledate njihov položaj sjedenja, donji dio njihovih nogu, vidi se da su obojica u muškoj alfa poziciji koja govori ‘ja sam muškarac’, rekla je Wood.

Ipak, Obamine noge mnogo su više razdvojene nego Trumpove, što pokazuje snagu i otkriva da on time podsvjesno zapravo želi poručiti ‘još sam na vrhu’.

President Obama Meets With President-Elect Donald Trump In The Oval Office Of White House

Trump je pak ruke stavio u ‘donji molitveni položaj’, kako ga naziva ova stručnjakinja za govor tijela, što je vrlo znakovito i ne baš tipično za novoizabranog predsjednika.

Položaj ruku otkriva nesigurnost

‘Ja to tumačim time da je Trump u razgovoru s Obamom saznao nešto što nije prije znao. Takav položaj ruku otkriva nesigurnost.’

President Elect Donald Trump visits the White House

Trump je spojio ruke kad je počeo govoriti, što upućuje na to da mu je potrebna utjeha. Obamine geste kao što su ruke opuštene na nogama, nisu tipične, smatra Wood i dodaje da to upućuje na umor i iscrpljenost, a to je vjerojatno posljedica stresa uoči izbora i sastanka s Trumpom.

‘Ohrabrio me interes novoizabranog predsjednika Trumpa da radi s mojim timom na velikom broju izazova s kojima se ova zemlja suočava. Vjerujem da je važno za sve nas, neovisno o tome kojoj stranci pripadamo i koje su nam političke preferencije, da sada djelujemo zajedno i zajedno se suočimo s problemima’, rekao je Obama.

Oči otkrivaju neiskrenost

No Wood je uvjerena da u dijelu u kojem Obama govori da ga ohrabruje suradnja, zapravo ne misli tako jer je pritom zatvorio oči. To govori da se ne osjeća uistinu ohrabreno, kako je rekao.

Ipak, smatra da Obama zaista vjeruje da je potrebna suradnja u budućim izazovima.

S druge strane, Trump je bio ozbiljan i iskren u svojim izjavama, smatra stručnjakinja za govor tijela Wood.

President Obama Meets With President-Elect Donald Trump In The Oval Office Of White House

President Elect Donald Trump visits the White House

‘Trump je bio ozbiljan i njegov govor tijela upućuje na to da je tijekom sastanka čuo neke informacije koje su ga zastrašile.’

Novinarima zabranjen pristup

Trump i njegova supruga Melania ušli su u Bijelu kuću kroz stražnji ulaz. Tom privatnom ulazu, naime, mediji nemaju pristup, a novinarima nije dopušten ni pristup sastanku.

Mogli su jedino snimiti Obamin dolazak u Bijelu kuću, no nisu snimili Trumpov službeni dolazak.

Povratak na Net.hr