DAN KADA IH JE NAPAO NATO

GODIŠNJICA BOMBARDIRANJA SRBIJE: Vučić kaže da se 1999. neće više ponoviti, Dodik ne prihvaća granicu na Drini

Kod mjesta Grdelica u južnoj Srbiji obilježena je 18. godišnjica NATO-ovog bombardiranja Srbije. Na željezničkom mostu kod tog mjesta zrakoplovi NATO-saveza gađali su tada vlak koji je iz Niša vozio ka Skoplju.

Na obljetnici je bio predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Srbija sve snažnija i da više nikada neće biti stradanja kao te 1999. godine, prenosi N1.

“Nećemo biti dio saveza koji je ubijao našu djecu”

“Prije 18 godina na ovaj dan počela je NATO agresija na Jugoslaviju, počeo je tragični rat u kojem je 19 zemalja imalo potrebu pokazati da su jače od naše male Srbije”, rekao je Vučić dodavši da zbog toga “Srbija neće tražiti da bude dio saveza koji je ubijao našu djecu”.

Umjesto toga, kazao je, Srbija je izabrala suradnju sa svima i pristojne odnose s NATO-om.

“Sačuvali smo ponos i dostojanstvo srpskog srca. Jedna mala zemlja ostala je nepokorena i jasnije i glasnije kliče slobodi”, rekao je Vučić.

VUČIĆ ODABRAO SMJER: ‘Srbija neće u NATO, bit ćemo vojno neutralnIi’

Dodik: Mi nismo bosanski Srbi već Srbi

Na svečanosti je bio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručivši da neće dozvoliti uspostavlu NATO granice na Drini.

“Republika Srpska zna da se nalazi u BiH, ali to nije naš izbor već moranje. Svi znaju da volimo Srbiju koja se danas gradi i razvija i koja želi zauzeti mjesto koje joj pripada u regiji. Ne prihvaćamo biti dio NATO-a i mimo Srbije nećemo i ne možemo prihvatiti NATO granicu na Drini”, kazao je Dodik.

Cilj Republike Srpske, po njegovim riječima, uvijek bila snažna Srbija.

“Ponosni smo na Srbiju. Godinama unazad nisu nam dopuštali reći da volimo Srbiju. Mi nismo bosanski Srbi već Srbi, zato danas zajedno na mnogim mjestima vraćamo sjećanja na stradale”, rekao je Dodik.

SRPSKI DRŽAVNI VRH O STANJU SIGURNOSTI: Srbija je stabilna, ali situacija u regiji je složena i turbulentna

 

Povratak na Net.hr