BRUTALAN OBIČAJ

GNJUSAN PRIZOR ŠOKIRAO SVIJET: Aviokompanija žrtvovala crnu kozu za sigurnost putnika!

Zaposlenici nacionalnog prijevoznika Pakistan International Airlinesa (PIA) u nedjelju su žrtvovali crnu kozu kako bi odagnali zlu sreću od zrakoplova ATR-42 prije njegova prvog leta nakon obavljenog remonta , izvijestili su u ponedjeljak pakistanski mediji.

Fotografija osoblja PIA-e koje je u nedjelju žrtvovalo crnu kozu pored zrakoplova vrlo se brzo proširila društvenim mrežama, prikazana je na televiziji i objavljena u mjesnim novinama.

PIA je ovaj mjesec prizemljila flotu zrakoplova tipa ATR zbog testiranja, nakon nesreće u kojoj je smrtno stradalo 48 putnika i članova posade te nakon još jednog incidenta koji se dogodio na istom tipu zrakoplova tijekom polijetanja prije nešto manje od tjedan dana.


“Na žrtvovanje crne koze odlučilo se samo osoblje PIA-e prije polijetanja prvog zrakoplova iz flote koji je uspješno prošao sva testiranja”, rekao je za dpa glasnogovornik zrakoplovne tvrtke Danyal Gilani.

Milijuni Pakistanaca iz praznovjerja odlaze u svetišta, nadajući se da će ih posjet čuvati od zle sreće. Vjeruju da žrtvovanje, a ono pokriva širok dijapazon – od doniranja novca do žrtvovanja životinja, štiti od zla.

Nekadašnji predsjednik i aktualni zamjenik predsjednika Pakistanske narodne stranke Asif Ali Zardari navodno je svakodnevno, dok je obnašao predsjedničku dužnost žrtvovao jednu crnu kozu po savjetu svojeg duhovnog gurua.

Povratak na Net.hr