TRODNEVNI SASTANCI

SOROS ZA STOL POSJEO LJUDE KOJI BARATAJU MILIJARDAMA: Cilj je jedan – preuzeti moć iz ruku Donalda Trumpa

George Soros i cijeli niz superbogatih liberala koji su potrošili milijune dolara na kampanju Hillary Clinton, okupili su se u Washingtonu na trodnevnom sastanku iza zatvorenih vrata čiji je cilj samo jedan – aktivirati bogate ljevičare ne bi li povratili moć iz ruku Donalda Trumpa.

Prema pisanju Politica, konferencija je započela jučer u luksuznom hotelu mandarin Oriental, a u potpunosti je financira utjecajni klub Democracy Alliance. Na njoj će sudjelovati čitav niz uglednih i utjecajnih demokrata. Među njima su i Nancy Pelosi, šefica demokrata u Senatu i senatorica Elizabeth Warren.

SOROSEVI DOKUMENTI PROCURILI U JAVNOST: Otkrivaju što je sve financirao u Hrvatskoj i s kojim ciljem

Cilj – zaustaviti Trumpa

Ova konferencija ujedno je i prvo formalno okupljanje institucionalne ljevice od Trumpove šokantne pobjede na Hillary Clinton, a ako je suditi prema dnevnom redu konferencije, koji je došao u ruke lista Politico, ljevica će od prvog dana voditi žestoku kampanju protiv novoizabranog predsjednika s naglaskom na zaštitu svega što je napravila Obamina administracija, a čega se Trump želi riješiti, ili donekle riješiti.

BRUTALNO ISKRENA ANALIZA: ‘Ako nas Donald Trump i Brexit nisu natjerali na razmišljanje, onda smo i mi dio problema’

Democracy Alliance je posljednjih desetljeća uvelike utjecala na izgled institucionalne ljevice, a među ostalim uzdigla je i Clintonovu na čelo Demokratske stranke. Očekivali su da će kampanja demokrata bazirana na pravima žena i manjina, te aktivizmu vezanom za klimatske promjene biti dovoljna za pobjedu, no to se ovaj put nije dogodilo.

Nedopustiv poraz

‘Ne gubite izbore koje ste trebali dobiti, osim ako ne napravite goleme greške u strategiji i taktici. I to izbore U kojima je toliko toga bilo na kocki’, stoji u govoru kojeg je na otvaranju konferencije održao predsjednik DA, Gara LaMarche te dodao kako se nešto pod hitno mora promijeniti.

NIJE MU DUGO TREBALO: 9 primjera kako je Trump već izdao svoje birače otkako je izabran za predsjednika

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr