banner

SLOVENIJA ZGROŽENA HOROROM

GAŠPER (22) JE UBIO OCA, MAJKU, SESTRU, A ZATIM I SEBE; Otkrivaju se detalji: ‘Ne vjerujem da je to učinio. Ako jest, poludio je…’

Trostruko ubojstvo i samoubojstvo zgrozilo je Sloveniju, a posebno žitelje mjesta Janče u kojem se dogodilo, jer, kako tvrde, radilo se o skladnoj obitelji

U ponedjeljak navečer stravično je trostruko ubojstvo i samoubojstvo potreslo Sloveniju. U mjestu Janče, nedaleko od Ljubljane, 22-godišnji Gašper Bučar ubio je svog oca Antona, majku Nadu i sestru Klavdiju, a potom i sebe. Slovenske novice pišu kako je policija oko 21 sat primila dojavu njegove sestre zbog obiteljskog nasilja. Nedugo zatim Gašper ih je nazvao i priznao im da ih je sve ubio.

STRAVIČNA OBITELJSKA TRAGEDIJA U SLOVENIJI: 22-godišnjak ubio oca, majku i sestru, a potom presudio sebi

Zgroženi rođaci

Kad su policajci došli na mjesto zločina, nisu znali da se Gašper ubio, pa su pokušali razgovarati s njim. No, odgovora nije bilo, pa su ušli u kuću gdje su našli tri tijela s ubodnim i prostrijelnim ranama, a zatim i Gašpera. Istraga je pokazala kako ih je najprije napao nožem, a potom ustrijelio vatrenim oružjem koje je pripadalo ocu.

“Kad su mi javili da su mrtvi, mislio sam da su se ugušili plinom. Ne bih ni u najluđim snovima pomislio da bi Gašper tako nešto učinio. Bili su skladna obitelj”, rekao je rođak Jože Groznik, dok je još jedna žena bliska obitelji dodala: “Činio mi se kao dobar momak, moj sin i on odrasli su zajedno. Ne vjerujem da je to učinio. Ne vjerujem. Ako jest, poludio je.”

Motivi iz prošlosti?

Glasnogovornik policije Valter Zrinski istaknuo je kako Gašper nije imao dosje niti je bilo informacija o problemima u obitelji. No, slovenski mediji neslužbeno doznaju kako bi motivi mogli biti skriveni još u vremenu dok je otac Anton pio. Nakon što je prije desetak godina prestao piti, Antonov odnos s obitelji i susjedima se popravio. Pred svima je hvalio Gašpera, pa nitko od mještana ne može vjerovati da ga je baš on ubio.

Povratak na Net.hr