GADAFIJEV NECAK: 'Vjerujte mi, ISIS ovo proljece napada Europu punom snagom'

Najstariji clan klana Gadafi uputio je dramaticno upozorenje kako ‘Europu u roku od dvije godine ocekuje 9/11’, te tvrdi kako snage ISIS-a regrutiraju nove borce i obecavaju im ‘bijele djevice’.

Ahmed Gadaf al-Dam, rodak pukovnika Gadafija i bivsi celnik tajne sluzbe kaze kako ce se oko pola milijuna libijskih imigranata uputiti prema obalama Europe ove godine.

Medu njima, tvrdi, su na tisuce terorista koji ce uzrokovati kaos u Europi i koji bi trebao kulminirati novim teroristickim napadom poput onog u New Yorku 9/11.

Gadaf al-Dam, jedan od nekolicine bivsih celnika diktatorskog rezima koji je nakon revolucije 2011. pobjegao u Egipat, dao je intervju Daily Mailu dok Libija tone u jos veci kaos i krvoprolice.

ISIS opet sokirao svijet

Nastavljaju se sukobi izmedu militanata i sekularnih vladinih snaga koje vodi odmetnuti general. Militanti su posljednih tjedana znatno napredovali, i sada kontroliraju tri velika grada, ukljucujuci i Sirt, Gadafijevo rodno mjesto.

ISIS je nedavno ponovno sokirao svijet pustajuci u javnost video u kojem obezglavljuju 21 Kopta, uz najavu kako ce uskoro i Europljani osjetiti njihov bijes, te kako ce ‘Mediteran pocrvenjeti od krvi’.

Gadaf al-Dam sada pokusava vratiti ugled imenu Gadafi i koristi uzlet ISIS-a kako bi ime nekadasnjeg diktatora ponovno imalo nekadasnju snagu u svjetskoj diplomaciji.

‘Slag na teroristickoj torti’

Gadaf al-Dam takoder tvrdi kako su borci ISIS-a u posjedu 6.000 barela uranijuma koji je nekad bio u posjedu libijske vlade. To je, tvrdi Gadafi, ‘slag na teroristickoj torti’, jer sada mogu zbilja prijetiti nuklearnim sukobom.

Inace, pretpostavlja se da uranij vrijedi oko 400 milijuna dolara, pa ako ga dzihadisti i ne upotrijebe, uvijek ga mogu prodati Sjevernoj Koreji i tako dalje financirati svoje teroristicke aktivnosti.

Gadaf al-Dam smatra kako su mnogi njegovi sunarodnjaci pozalili revoluciju i spremni su ga docekati natrag. ”Priznajem kako je u proslosti bilo nekih ‘gresaka’, ali u Libiji su sad stvari puno gore nego sto su bile”, zakljucuje Gadaf al-Dam.

Povratak na Net.hr