RIZIK OD NOVIH ZARAZA

[FOTO] SRBI KRŠE MJERE DOK SE OPRAŠTAJU OD PATRIJARHA IRINEJA: Ljube staklo lijesa poglavara koji je umro od posljedica korone

Građani su pozvani da se pridržavaju propisanih mjera s obzirom na to da je epidemiološka situacija loša, ali to se nije dogodilo…

U Beogradu, u Sabornoj crkvi sv. Arhangela, pravoslavni vjernici opraštaju se od patrijarha Irineja, 45. poglavara Srpske Pravoslavne Crkve. On je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom, javlja RTS.

Trodnevna žalost proglašena je u Srbiji, a tijelo patrijarha je iz Saborne crkve preneseno u Hram Svetog Save u Beogradu gdje će biti i pokopan. Građani su pozvani da se pridržavaju propisanih mjera s obzirom na to da je epidemiološka situacija loša.

PATRIJARH IRINEJ UMRO OD KORONAVIRUSA: Pretpostavlja se da se zarazio na pogrebu mitropolita Amfilohija

Ipak, to se nije dogodilo jer neki vjernici ljube staklo na lijesu preminulog patrijarha. Vijest da je patrijarh preminuo došla je 15 dana nakon što se borio s bolešću te je bio pod stalnim nadzorom liječnika.

Pretpostavlja se da se patrijarh Irinej zarazio 1. studenog u Podgorici na sprovodu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je također preminuo zbog korone.

Povratak na Net.hr