FOTO: Španjolsku ‘pokosila’ nezapamćena oluja

Španjolsku pokrajinu Kataloniju zatrpalo je i do pola metra snijega, što je dovelo do kaosa u prometu, a tisuće je ljudi ostalo zarobljeno na cestama ili u vlakovima. Ista ciklona ide prema Hrvatskoj.

arti-201003090070006Zbog snijega u Kataloniji visokog i do pola metra, španjolske vlasti otkazale su nastavu u 476 javnih škola, a preko 200 tisuća kućanstava ostalo je bez električne energije.

U Barceloni su otkazane brojne autobusne linije, zbog čega vlada kaos u prometu, a oko 50 katalonskih cesta zatvoreno je za sav promet, dok je na graničnom prijelazu La Jonquera ostalo zarobljeno oko 4000 kamiona.

Podsjetimo, gotovo dvije tisuće putnika iz autobusa i vlakova u istočnim je Pirinejima ostalo zarobljeno u snijegu, a noć su proveli u čekaonicama ili vlakovima.

arti-201003090183006Zahvaljujući vatrogascima koji su dopremili dodatno gorivo, grijanje vlaka bilo je omogućeno i tijekom noći. Poremećen je bio i cestovni promet, a 1.200 osoba provelo je noć u čekaonicama.

Prognostičari najavljuju da bi ista ciklona koja je pogodila Španjolsku uskoro trebala doći do Hrvatske, te se također očekuju obilne padaline, koje će vjerojatno uzrokovati kaos u prometu.

Povratak na Net.hr