NESTALI U TRI MINUTE

FILMSKI BIJEG IZ BERLINSKOG ZATVORA: Četvorica zatvorenika utekli kroz otvor kraj ulaza i nadzornih kamera

Trojica od četvorice bjegunaca, koji su u četvrtak pobjegli iz berlinskog zatvora, trebali su legalno izaći na slobodu iduće godine

Četvorica zatvorenika pobjegla su u četvertak ujutro iz zatvora u Berlinu nakon što su se provukli kroz rupu u zidu tek nekoliko metara od glavnog ulaza i ispred nadzorne kamere koja je snimila njihov bijeg.

Bild piše da su četvorica sada već odbjeglih zatvorenika, ujutro oko 6.30 sati sa skupinom zatvorenika otišli na posao u zatvorsku radionicu gdje su zadužili čekić i brusilicu. Potom su neprimjećeno pobjegli u kotlovnicu i ondje provalili vrata koja vode u radionicu.

Izvukli se korz ventilacijski otvor

Prema riječima upravitelja zatvora Uwe Mayer-Odewalda, četvorica su se pomoću zaduženog alata otamo probili u otvor za zrak na vanjskom zidu i kroz rupu široku 70×30 centimetara izašli iz zgrade. Potom su se puzajući provukli ispod bodljikave žice. Sveukupno je njihova akcija trajala tri minute. Da su pobjegli, stražari su shvatili tek četrdesetak minuta kasnije.

Bjegunci su 27-godišnjak koji je kaznu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda trebao služiti do 2020. godine, 30-godišnjak koji je u zatvoru bio zbog provale i na slobodu je trebao biti pušten nagodinu, 38-godišnjak osuđen za krađu koji je trebao izaći u rujnu iduće godine te 25-godišnjak osuđen za razbonjištvo koji također nije mogao dočekati legalni izlazak na slobodu u rujnu 2018. godine.

Četvorica pobjegla, a jedan se nije vratio

Bild piše da je iz istog zatvora prije dvije godine pobjegao jedan 18-godišnji zatvorenik.

Jučerašnji skandal dodatno je uvećala činjenica da se u kaznionicu nije vratio jedan zatvorenik koji je svakoga dana iz zatvora odlazio na posao, a uvečer se vraćao. I njega policija traži skupa sa spomenutom četvoricom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr