NERAZJAŠNJENA SMRT

TELEVIZIJA EMITIRALA FILM O DAVIDU DRAGIČEVIĆU: Prikazane rijetke snimke mladića čije je ubojstvo potreslo regiju

Dokumentarni film ‘Dijete’ ponajprije se bavi likom ubijenog Davida Dragičevića, a emitirane su brojne njegove, široj javnosti dosad nepoznate snimke

Sarajevska Federalna televizija (FTV) emitirala je u četvrtak navečer dokumentarni film “Dijete” novinarke Elme Kazlagić o Davidu Dragičeviću, mladiću iz Banje Luke koji je ubijen u ožujku prošle godine pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Njegovo ubojstvo i veo tajne nadvijen nad njime rezultirali su okupljanjem prosvjednog pokreta “Pravda za Davida” na čelu kojeg je Davidov otac Davor Dragičević.

USTALI SU MLADI, STARI, DJECA… Banja Luka je na nogama zbog Davida, donosimo kronologiju slučaja koji trese BiH

O Davidu govore roditelji, baka, prijatelji…

Prosvjed je vremenom prerastao u svojevrsni politčki pokret protiv najviših dužnosnika Republike Srpske na čelu s Miloradom Dodikom (koji je u međuvremenu postao srpski član Predsjedništva BiH), a koje Davor Dragičević proziva da su odgovorni, čak i izravno umiješani u smrt njegovog sina te da skrivaju dokaze o tome.

Situacija je eskalirala potkraj prošle godine kada su prosvjedi u Banjoj Luci bili zabranjeni, a Davoru Dragičeviću, za kojim je izdana tjeralica, otad se izgubio trag.

Dokumentarni film “Dijete” u prvom redu bavi se likom ubijenog mladića, a emitirane su brojne, široj javnosti dosad nepoznate snimke Davida Dragičevića. O njemu u filmu govore njegov otac, majka Suzana Radanović, baka Bosa Šipka te prijateljice i prijatelji. Dokumentarac je objavljen i na YouTubeu i možete ga pogledati ovdje…

REPUBLIKA SRPSKA KLJUČA: Otac Davida Dragičevića netragom nestao, policija za njim raspisala tjeralicu?

Povratak na Net.hr