TKO JE TU LUD?

RATOBORNI NEONACIST NEVJEROJATNOM GLUPOŠĆU NASMIJAO DVORANU: ‘Kad postanem gradonačelnik protjerat ću arapske brojeve’

Da političke ambicije i opća naobrazba ne moraju pod svaku cijenu ići zajedno, njemačku javnost je iznova uvjerio i Otfried Best, kandidat desno radikalne Nacionalno-demokratske stranke Njemačke (NPD) na lokalnim izborima u Voelklingenu u Sarskoj koji je ratoborno najavio da će kada postane gradonačelnik grad očistiti od arapskih brojeva.

“Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promijeniti i ponovno vratiti normalne brojeve”, rekao je na jednoj javnoj raspravi u Voelklingenu kandidat desno radikalnog NPD-a Otfried Best odgovarajući na pitanje predstavnike satirične stranke Die Partei koji se umiješao među publiku.

“Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obvezan na svoj objekt postaviti ulični broj kojeg mu je dodijelila općina. Užasnulo mi je kada mi je upalo u oči da su u Voelklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Što ćete poduzeti protiv ove najezde strane kulture?”, glasilo je ‘nedužno’ pitanje predstavnika stranke Die Partei.

Već su za vrijeme postavljanja pitanja mnogi u dvorani prasnuli u smijeh ali to nije smelo NPD-ovog političara da najavi protjerivanje arapskih brojeva koji su u Europi u upotrebi od 12. stoljeća.

Nakon proboja desno populističke Alternative za Njemačku (AfD) dotadašnji predstavnici krajnje desnice NPD su dodatno izgubili na važnosti na njemačkoj političkoj sceni.

Povratak na Net.hr