ČOVJEK U CRNOM

EVO ZAŠTO LUKAŠENKA ZOVU POSLJEDNJIM EUROPSKIM DIKTATOROM: Usred prosvjeda on stigao u palaču s kalašnjikovom u rukama

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko snimljen jekako iz helikoptera izlazi s kalašnjikovom u rukama i ulazi u svoju palaču tijekom prosvjeda protiv njegove vladavine u Minsku

Usred masovnih prosvjeda u Minsku protiv Aleksandra Lukašenka, na aplikaciji Telegram kruže videozapisi u kojima naoružani bjeloruski predsjednik slijeće iz helikoptera u predsjedničku palaču. Državna televizija u nedjelju je objavila kako Lukašenko, naoružan kalašnjikovom i odjeven u crno, izlazi iz helikoptera i odlazi prema palači. Lukašenko je ranije objavio da će rasporediti vojsku po zemlji kako bi zadržao vlast pa makar se i sam morao boriti do smrti.

STOTINE TISUĆA BJELORUSA IZAŠLE NA ULICE: Posljednji europski diktator ne pamti ovakvo protivljenje svojoj vladavini

Masovni prosvjedi u metropoli

Snimka je objavljena u vrijeme kad se na društvenim mrežama nagađa o odvođenju Lukašenka na sigurno nakon što su deseci tisuća ljutitih prosvjednika promarširali ulicama glavnog grada. Sigurnosne snage i vojna vozila stacionirani su na cestama koje vode prema predsjedničkoj palači.

“Ponosna sam na Bjeloruse, jer su nakon 26 godina straha, spremni braniti svoja prava”, rekla je čelnica bjeloruske oporbe Svetlana Tihanovskaja. “Pozivam ih da nastave, da se ne zaustave, jer je sada važno ostati ujedinjen u borbi za naša prava”, dodala je 37-godišnja Tihanovskaja, koja je na izborima 9. kolovoza bila protukandidatkinja Lukašenku koji je po službenim rezultatima pobijedio s oko 80 posto glasova.

TIHANOVSKAJA: ‘Bjeloruski narod nikad neće prihvatiti aktualno vodstvo’

Strah od obojene revolucije

Tihanovskaja i prosvjednici osporavaju Lukašenkovu pobjedu. Tihanovskaja je u međuvremenu otišla u Vilnius, glavi grad Litve, iz straha za svoju sigurnost. Lukašenko (65) vodi bivšu socijalističku republiku istočne Europe već četvrt stoljeća. Naredio je vojsci u subotu da upotrijebi “najstrože mjere” protiv pokušaja rušenja njegove vlade. “Jasno je … unutarnjopolitičku situaciju u zemlji potresa plan za obojenu revoluciju”, rekao je bjeloruski predsjednik, prenijela je državna novinska agencija BeITA.

POSLJEDNJI EUROPSKI DIKTATOR SE PONOVNO OBRAČUNAVA S NEISTOMIŠLJENICIMA: ‘Ako tvornica ne radi, stavimo onda od ponedjeljka lokot na bravu’

Povratak na Net.hr