OAZA LUKSUZA

ŠTO SE NUDI U DAVOSU: Noćenje ćete platiti od 14 do 20 tisuća kuna, a znate li koliko košta jedan obični hot dog? 300 kuna!

Neke kompanije za sudjelovanje na forumu plaćaju godišnju članarinu od 266 tisuća kuna, dok kotizacija za ovaj događaj iznosi 75 tisuća kuna. Ove će se godine poslužiti oko 70 tisuća obroka, a meni se pripremao šest mjeseci u dogovoru sa švicarskom startup kuhinjom specijaliziranom za zdravu i ekološku hranu

Malo švicarsko mjesto Davos, u kojemu živi oko 11 tisuća stanovnika, jednom godišnje postaje oaza luksuza zbog Svjetskog ekonomskog foruma koji se tamo održava.

U Davos tako u siječnju dođe stotinjak milijardera, a procjenjuje se kako ovogodišnji bogataši zajedno ‘teže’ oko 500 milijardi dolara. Pravi luksuz ovog događaja potvrđuje i činjenica da neke kompanije za sudjelovanje na forumu plaćaju godišnju članarinu od 266 tisuća kuna, dok kotizacija za ovaj događaj iznosi 75 tisuća kuna, piše Dnevnik.hr.

Luksuzna zabava

Osim organizatora, korist od Svjetskog ekonomskog foruma imaju i lokalni iznajmljivači, a sobe i apartmani rezerviraju se i mjesecima unaprijed. Cijene noćenja za jednu osobu su od 14 do 20 tisuća kuna.

SUMMIT U DAVOSU – O ČEMU SE ZAPRAVO RADI? ‘Opet će se okupila svjetska elita koja raspravlja o problemima koje ne razumije’

Uz to, nakon svakog panela organiziraju se i luksuzne zabave. Ove će se godine poslužiti oko 70 tisuća obroka, a meni se pripremao šest mjeseci u dogovoru sa švicarskom startup kuhinjom specijaliziranom za zdravu i ekološku hranu.

Ipak, odluče li se okupljeni za nešto jednostavnija jela ona nerijetko postaju i puno skuplja, pa tako primjerice obični hot dog doseže cijenu od 300 kuna.

Povratak na Net.hr