POLICIJSKA ISTRAGA U TIJEKU

EKSPLOZIJA U NIZOZEMSKOJ: Pogođen centar za testiranje na koronavirus u gradu koji bilježi porast slučajeva

U nizozemskom gradu Bovenkarspel u srijedu rano ujutro u centru za testiranje na Covid-19 dogodila se eksplozija

Testni centar Covid-19 pogođen je eksplozijom u Nizozemskoj danas rano ujutro na području koje bilježi nagli porast slučajeva koronavirusa, prenosi Daily Mail. Prozori u zgradi uništeni su nakon eksplozije u gradu Bovenkarspel u srijedu ujutro, izvijestila je policija.

Nitko nije ozlijeđen, ali policija i dalje istražuje što je uzrokovalo ranojutarnju eksploziju. Nizozemska televizija NOS izvijestila je da policija sumnja na namjernu eksploziju cijevi ispred testnog centra.

Iako se sumnja u namjerni napad još službeno ne potvrđuje, eksplozija se dogodila nekoliko tjedana nakon nekoliko uzastopnih noći pobune protiv mjera zaključavanja u Nizozemskoj. Izgrednici su zapalili poligon u ribarskom selu Urk tijekom nemira krajem siječnja koji su uslijedili nakon uvođenja policijskog sata.

SUD NAREDIO NIZOZEMSKOJ VLADI DA UKINE POLICIJSKI SAT ZBOG COVIDA: ‘Nije bilo hitne potrebe u ovom slučaju’

“Ondje je morao biti postavljen eksploziv”, rekao je policijski glasnogovornik Menno Hartenberg za Reuters te dodao da je eksploziju izazvalo “nešto metalno”. “Još ne znamo što je eksplodiralo, najprije to moraju istražiti stručnjaci za eksplozije”, rekao je Hartenberg. “Ono što želimo reći jest da se nešto poput ovoga ne događa slučajno, nego da je postavljeno”, rekao je glasnogovornik.

Povratak na Net.hr