LIDER POBUNJENIKA

EKSPLOZIJA U LIFTU UBILA GOSPODARA ŽIVOTA I SMRTI KOJI SE PROSLAVIO GNJUSNIM IZJAVAMA: ‘Je** mi se. Ubijam ako želim. Ako ne želim, ne ubijam’

Čovjek koji se sam hvalio ubojstvima ratnih zarobljenika, stradao je u eksploziji improvizirane naprave u dizalu svoje stambene zgrade.

Lider proruskih separatista u Donjecku, Arsenij Pavlov, poznatiji pod imenom Motorola, ubijen je jučer u eksploziji, potvrđeno je iz redova separatista. Njihov predstavnik u parlamentu Donjecka nazvao je eksploziju terorističkim činom i okrivio ukrajinske snage. Alexandar Zakharchenko, šef samoproglašene republike, ovaj je događaj nazvao ‘proglašenjem rata’ od strane Kijeva, javlja Kijev Post.

RUSIJA I UKRAJINA NA RUBU RATA! Kijev stavio vojsku u stanje najviše pripravnosti, Putin grmi: ‘To su teroristi’

Pavlov je stradao u eksploziji improvizirane naprave koja je detonirala u dizalu njegove stambene zgrade. Motorola je samo jedan u nizu stradalih šefova separatista za koje njihova strana krivi Kijev, ali mnogi sumnjaju i kako jiza svega stoji Moskva.

‘Ubijam ako želim, ako ne želim, ne ubijam’

U intervjuu iz travnja 2015. godine Pavlov je bio upitan o optužbama kojima ga se sumnjičilo da je ubio ukrajinskog ratnog zarobljenika Ihora Branovytskog. Njegov odgovor odjeknuo je Ukrajinom, ali i Rusijom. ”Je** mi se za što sam optužen, vjerovali ili ne. Ubio sam 15 zarobljenika. Je** mi se. Nemam komentara. Ubijam ako želim, ako ne želim, ne ubijam’, rekao je tom prilikom Pavlov.

UKRAJINSKI DUŽNOSNIK: Rat za Krim tek slijedi, a vojna hunta će svrgnuti Putina

Pavlov je sudjelovao u borbama protiv ukrajinske vojske kod aerodroma u Donjecku. U dvogodišnjim sukobima proruskih pobunjenika i ukrajinskih vlasti na istoku Ukrajine poginulo je oko 9.300 ljudi, a više od 1,5 milijuna je raseljeno.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr