TERORISTIČKI UDAR?

EKSPLOZIJA KOD POLICIJSKE POSTAJE U ISTANBULU, ČULI SE I PUCNJEVI: Ranjeno pet osoba

Najmanje petero ljudi ranjeno je u eksploziji koja se dogodila danas poslijepodne nedaleko od policijske postaje u Istanbulu, objavio je CNN Türk.

Kako navode turski mediji, još uvijek se ne zna uzrok eksplozije, a informacije iz Turske i dalje su prilično konfuzne. Prema novinskoj agenciji Doğan, eksplozija se dogodila unutar vozila, pri čemu je teško ozlijeđena jedna osoba.

Prozori na obližnjim kućama su popucali od snažne detonacije, a oštećeno je i nekoliko vozila. Policija navodno traga za jednim osumnjičenim. U blizini eksplozije nalaze se policijska postaja, vojni ured za regrutiranje i forenzički laboratorij.

Istanbulski guverner Vasip Şahin na Twitteru je objavio da je uzrok eksplozije motor-bomba.

U blizini aerodroma

Eksplozija se dogodila u četvrti Yenibosna na europskoj strani Istanbula, u blizini glavne gradske zračne luke, prenosi televizija CNN-Turk.

Na mjesto nesreće stigle su mnoga vozila hitna pomoći, a televizijske snimke prikazuju nekoliko uništenih automobila i razbijeno staklo.

Svjedoci su za tu televiziju rekli kako su čuli snažnu eksploziju, kao i pucnjeve. Turska policija je zatvorila područje zbog straha od nove eksplozije.

U eksploziji je ozlijeđeno petero osoba, od kojih je jedna u teškom stanju. Svjedoci govore i o jednom jako uništenom automobilu, zbog čega se sumnja na auto-bombu. Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Država na najvišoj razini uzbune

Tursku je ove godine pogodio niz krvavih napada militanata u njezina dva najveća grada u kojima je poginulo više desetaka ljudi, te državo stavilo na razinu najviše uzbune.

Kurdski militanti dvaput su pogodili Ankaru, a Islamska država je tri puta napala Istanbul.

U lipnju je 47 osoba poginulo u trostrukom bombaškom i oružanom napadu na istanbulskoj zračnoj luci Ataturk, za koje su vlasti optužile Islamsku državu.

U kolovozu je ubijeno 57 ljudi, od kojih je 34 bilo djece, u napadu na kurdsko vjenčanje u jugoistočnom gradu Gaziantepu, za što se sumnja na džihadiste Islamske države.

Objavljene su i videosnimke čija autentičnost još nije potvrđena.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr